Kvinder, som har været udsat for passiv rygning som børn eller unge, har sværere ved at blive gravide og aborterer oftere end andre kvinder.

Det kan have en række sundhedsskadelige virkninger at indånde andres cigaretrøg, og nu mener amerikanske forskere også at kunne påvise, at passiv rygning kan gøre det svært at blive gravid.

Forskerne fra Rochester Universitetet i New York og Cancer-instituttet i Buffalo ligeledes i New York har undersøgt sammenhængen mellem passiv rygning og forsøg på at blive gravid hos 4800 kvinder. Resultaterne viser blandt andet, at kvinder fra et hjem med passiv rygning, og som havde været udsat for andres røg i det hele taget, var i øget risiko for at få problemer med at blive gravide. De var også i større risiko for at abortere, og forskerne mener, at den passive rygning kan have forårsaget uoprettelig skade på kvindernes kroppe.

Ifølge forskerne kan det tænkes, at passiv rygning forstyrrer den normale hormonproces i forbindelse med frugtbarhed og graviditet. Det kan også påvirke livmoderhalsen, hvor mandens sæd skal passere igennem for at befrugte ægget.

/ritzau/Reuters