Børn helt ned til tre års alderen var med til at fordrive to amerikanske jøder på besøg i Vollsmose. »Jøderne er vores fjender,« lyder det fra de palæstinensiske knægte.
OVERRABBINER: KONFRONTATIONER UUNDGÅELIGE

FORMAND FOR PALÆSTINENSISK FORENING: BARE BØRN

RUSHY RASHID: SPIS BRØD TIL

»Hvad vi ville gøre ved dem? Dræbe dem, selvfølgelig. De slår vores folk ihjel. De er vores fjender!«

Fire knægte i alderen otte til elleve står op i legepladsen i Vollsmose i Odense og fortæller om søndag aften, hvor området i nogle højdramatiske minutter blev forvandlet til Vestbredden.

Drengene fortryder intet: Jøderne fik hvad de havde fortjent, er tydeligvis deres holdning.

Som beskrevet i B.T. i går blev to amerikanske jøder, Eli Kornfeld og Aryeh Lang fra New York, fordrevet fra Vollsmose af en horde vilde børn. De to turister ville besøge en ældre, jødisk mand fra Polen, som bor i en af opgangene.

»Fuck the jews«

20-30 børn i alderen tre til 11 år skreg »fuck the jews« og »sons of a bitch« efter de to amerikanere og overdængede dem med blommer. Og måske sten. Det afviser de tre af drengene, mens en fjerde insisterer på, at der også blev kastet sten.

De to amerikanske jøder er ikke i tvivl.

»Vi frygtede for vores liv. Vi var rædselslagne og måtte flygte over hals og hoved. Det var rent had og ondskab,« fortalte de i går til B.T.

Efter omtalen af overfaldet gik den amerikanske ambassade i København i går ind i sagen og kontaktede Eli Kornfeld og Aryeh Lang for at sikre, at de ikke har lidt overlast.

»Det er klart, vi er bekymret for dem, ja, for alle amerikanske statsborgere som måtte komme i fare i Danmark,« forklarer Alistair Thomsen fra ambassaden.

De to rabbinere er nu på vej hjem til staterne.

Stadig i chok

»Vi er okay, men stadigvæk chokeret. At drengene siger, vi burde slås ihjel, viser, at det her ikke bare var drengestreger,« lød det fra dem i går.

Eli Kornfeld og Areyh Lang, begge 24 år, er efter episoden søndag bekymret for sikkerheden for den ældre, polske jøde, som de besøgte.

»Vi er nervøse for, om der sker ham noget. Men der vil blive taget visse forholdsregler, som vi ikke kan gå i detaljer med af hensyn til situationens alvor. I må heller ikke skrive, hvor han bor i Vollsmose,« siger Eli Kornfeld.

Det er tydeligt, at den gamle mand med de blanke øjne har fået instrukser om at være forsigtig. Han åbner forskræmt døren, da B.T. ringer på og siger stille, at han intet kender til besøget fra de to amerikanske rabbinere.

Så lukker han hurtigt døren igen til den lille lejlighed.

Har intet at frygte

En stor del af beboerne i området er palæstinensere. De forsikrer, at den gamle mand intet har at frygte.

»Vi har forklaret vores børn, at det der skete søndag aften, var forkert. Den slags accepterer vi ikke i Danmark. Når de bliver voksne, kan de tage til Palæstina og slås med jøderne, men Odense er ikke en kampzone,« siger en af fædrene, Baha M. Fahor.

Knægtene lader sig dog ikke kyse.

»Hvis de kommer igen, ja, så slår vi dem ihjel,« lyder det fra dem.

Drengene ser på hinanden med et smøret grin og forsøger, som drenge i den alder, at overgå hinanden med hårde ord. De er tydeligvis stolte af deres »bedrift« og føler - ifølge de voksne på stedet - at de nu har ydet deres bidrag til kampen mod israelerne.

Det er indlysende, hvor de har inspirationen fra. Lige som man ikke skal lede længe efter forklaringen på, hvorfor de så rødt, da de fik øje på de to rabbinere i deres karakteristiske klædedragter.

Hver aften ser drengene på arabisk og dansk TV, hvordan blodet flyder mellem israelere og palæstinensere. De ser drenge, der kunne være deres storebrødre, kaste sten mod israelske soldater. Og de hører om de berygtede »hit-and-run« operationer, hvor israelske bosættere eller soldater bliver likvideret på palæstinensiske landeveje.

Siden Intifadaen, palæstinensernes folkelige modstandskamp, blev indledt i september er 900-1000 palæstinensere dræbt. 25.000 menes at være blevet såret ifølge palæstinensiske opgørelser.

Udpensler hadet

Overfaldet på de to amerikanske jøder i Odense udpensler - om ikke andet - at hadet mellem israelere og palæstinensere nærmest indkodes i de næste generationer.

»Mine børn sidder om aftenen og tegner pistoler og siger, de vil gå i krig, når de bliver voksne,« forklarer en af fædrene, Baha M. Fahor, som forsøger at opdrage sine børn efter princippet:

»I Palæstina er det i orden at kaste med sten. Men ikke i Danmark.«