Oversvømmede gader i Prags nedre bydel, Mala Strana. Foto: AP
Oversvømmede gader i Prags nedre bydel, Mala Strana. Foto: AP

Med tilbageholdt åndedræt ventede Prags 1,2 millioner indbyggere i dag på, at den værste oversvømmelse i byen i over 100 år skulle kulminere. Politi og redningsmandskab arbejdede på højtryk dagen igennem for at beskytte de maleriske gader og huse i den historiske bykerne, hvor Tjekkiets Nationale Teater blev delvist oversvømmet.

Dagen igennem steg vandet i den brune flod uophørligt, og nye evakueringer blev gennemført i "Den Gyldne Stad" - blandt andet af turister på talrige hoteller.

Vandstanden i Moldau ventedes at nå sit højeste punkt sidst på eftermiddagen, og flere eksperter i den tjekkiske hovedstad vurderede allerede klokken 14, at det højeste niveau var nået.

- Floden vil blive på sit nuværende niveau i tre timer og skulle ikke stige yderligere, sagde hydrologen Vaclav Baca til nyhedsbureauet CTK, efter at flere end 200.000 indbyggere i landet var blevet evakueret fra deres hjem.

I det centrale Prag var de fleste bydele langs Moldau rømmet og oversvømmet i større eller mindre grad. Mindst ni mennesker er omkommet i Tjekkiet under oversvømmelserne.

/ritzau/
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.