Et amerikansk innovationsfirma har kåret de opfindelser, som har ændret vores liv allermest i de sidste 25 år.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Og det er ikke som man kunne tro stegeposer, Ellerten eller isterningsposerne, der løber af med sejren, men derimod Internettet, der i sin nuværende form blev opfundet af Tim Berners-Lee i 1991. En opfindelse han iøvrigt ikke tjente en krone på.

Internettet har forandret vores liv radikalt - faktisk så radikalt, at mange foretrækker at være på internettet fremfor at være sammen med familie og venner. Vi kan nu nemt finde ud af, hvilken film vores yndlingsskuespiller spillede med i for fem år siden. Før internettet havde man ikke en chance for at finde prisen på en flybillet fra de Forenede Arabiske Emirater til New Zealand.

I kø på posthuset
Betaling af regninger betød at stå i kø i banken eller på postkontoret. Og eftersom emailen ikke var opfundet, var man nødt til at sende breve på papir i en konvolut med frimærke, som en del nok husker. De øvrige store opfindelser er:

2. Mobiltelefonen, 3. PC, 4. Fiberoptiske kabler, så man kan se 100-vis af TV-kanaler, 5. e-mail, 6. GPS, 7. Bærbare computere, 8. Bærbare lagringsmedier, 9. Digitalkameraet, 10. ID-tags der forhindrer butikstyverier.

Kilde: Lemelson-MIT.