For beboerne på plejehjemmene er omsorg og god pleje det vigtigste i hverdagen

En hjælpende hånd til fitnesscyklen og en skulder at græde ud ved betyder meget, når danskerne skal leve deres sidste tid på et plejehjem.

En undersøgelse, som Analyse Danmark har lavet for B.T., viser, at over 85 pct. af de adspurgte mener, at pleje og omsorg er et af de tre vigtigste forhold for at skabe et godt plejehjem.

Under hver tiende vægter en god rengøringsstandard højest.

Også på plejehjemmet Betaniahjemmet på Frederiksberg, der er nomineret i B.T.s konkurrence 'Danmarks bedste plejehjem', er god pleje og omsorg det vigtigste i beboernes hverdag.

Sludrer med personalet
For 88-årige Henny Kristoffersen betyder det, at hun kan være sig selv, men altid har nogen, der støtter hende.

- Jeg har et privatliv, men også mulighed for at være sammen med andre. Selv om man er alene, er man aldrig ensom, siger Henny Kristoffersen og fortsætter:

- Man kan altid få en sludder med personalet, hvis man har brug for det. Jeg havde selv behov, da jeg mistede min mand for et år siden.

Det har betydet meget for mig at have nogen, fortæller Henny Kristoffersen.

Holger Harsder-Sørensen på 100 år er også meget imponeret over, hvor godt personalet klarer plejen og omsorgen:

- Det er første klasse! Det er nogle søde mennesker og en god ledelse. Vi mærker slet ikke, at personalet har travlt, siger Holger.

Det er ikke kun personalet, Holger har et godt forhold til. 24. april har han nemlig inviteret 93-årige Christa med til Vejle, hvor han er født.

- Jeg skal vise hende min fødeby, og vi skal se de gamle steder, fortæller han.

De fire beboere B.T. møder, mener, at god omsorg og pleje også er, at der foregår en masse ting. Og det vrimler med aktiviteter på Betaniahjemmet.

Henny går til træning to gange om ugen i plejehjemmets fitnesscenter, og Lilly Thomsen er ved at lære at kniple i håndværksstuen.

Ellers hygger beboerne sig med film i minibiografen og i restauranten, hvor de kan invitere venner og familie, eller på turene, der går fra Dragør til Costa Del Sol.

trni@bt.dk