57-årig kan se tilbage på et liv med stoffer og sprut - det skulle hjælpe ham med at glemme sin mors overgreb.

Ole har lært at tilgive. Selv om han mener, der er ting, der er utilgivelige.

Han elsker sin mor . Man har nemlig kun én mor . Alligevel synes Ole , at hans mor er ynkelig. Ynkelig, fordi hun stadig i en alder af 87, har brug for at køre i svømmehallen og kigge på små drenge i badebukser.

Ole kalder sin mor pædofi l. Hun begyndte at misbruge ham seksuelt, da han var otte år gammel. Overgrebene var en fast del af Oles liv, indtil han som 14-årig stak af hjemmefra. Men han kunne ikke fl ygte fra sine indre ar. Morens misbrug har mærket han for livet.

Da Ole var ét år, blev hans forældre skilt. Moren begyndte at drikke voldsomt. Hun arbejdede på et bryggeri. Her udviklede hun et massivt alkoholmisbrug. Når Oles mor kom hjem fra arbejde, var hun træt. Så skulle hun hvile sig. Det betød, at Ole skulle gå med ind i sovekammeret. I sovekammeret blev Ole tvunget til at gøre ting, han ikke vidste, hvad var. Ole var kun en lille dreng. Han havde ingen seksualitet.

Misbruget udviklede sig. Moren tog ofte på druk på byens værtshuse, hvor hun inviterede fremmede mænd med hjem og dyrke sex.

Bundet til stol
- Så kom de hjem godt fulde. Så skulle jeg enten deltage eller sidde på en stol og bare kigge på. Det har jeg brugt mange timer på. Siddet bundet på en stol, mens min mor havde forskellige former for sex. Så kunne hun finde på at stoppe brugte trusser i munden på mig. Ting jeg ikke brød mig om. Jeg var pacificeret 100 procent. På nogle måder troede jeg, at det var sådan, min mor viste sin kærlighed. Jeg troede, at mange børn havde det sådan med deres forældre, siger Ole .

Smagen var det værste. Smagen af sin egen mor . Ole brugte bordsalt til at vaske sin mund. Til at slibe den dårlige smag væk. Han børstede sine tænder og sit tandkød, så blodet sprøjtede, og tandhalsene blev blottet.

- Jeg ville hellere smage mit eget blod end den smag, jeg havde i munden. Smagen af blod kendte jeg. Den anden smag var mig meget imod. Det var ikke noget, jeg brød mig om. Jeg udviklede en hysterisk mundhygiejne.

Brødre aldrig misbrugt
Modsat sine to ældre brødre, som havde eget værelse, skulle Ole sove på en bænk i køkkenet. Ole skulle også sørge for at holde hjemmet rent og pænt, ligesom han havde ansvaret for familiens lille landbrug. Moren misbrugte kun Ole. Han ved ikke hvorfor. Moren vil ikke tale om det. Hun siger, han har misforstået det.

Enkelte gange forsøgte Ole at række ud efter hjælp. At fortælle, hvad der foregik i sovekammeret. Men alle steder blev han afvist. Der var ingen, der troede på den lille dreng, som fortalte, at hans mor misbrugte ham seksuelt. Den slags gør kvinder ikke. Det kunne en mor aldrig gøre ved sit barn, lød svaret.

- I folkeskolen troede min skolevejleder ikke på mig, siger Ole , som også senere i livet har haft svært ved at blive hørt, når han har fortalt om sin traumatiske barndom.

- Mit problem har altid været, at jeg som mand aldrig er blevet troet. Lige meget hvad jeg sagde. Aldrig.

Flyttede fra hjemmet
Som 14-årig havde Ole fået nok. Efter et skænderi med sin mor pakkede han en lille rød papmache-kuffert. Sokker og rene underbukser. Han flyttede hjem til sine bedsteforældre, hvor han boede, mens han gjorde folkeskolen færdig.

Herefter tog Ole i militæret. Men de skrækkelige minder fra barndommen forfulgte ham, og Ole begyndte at tage så mange stoffer, at han blev smidt ud af militæret. Herefter tog Oles misbrug fart. Stofferne og alkoholen hjalp ham til at glemme. Penge tjente han ved at sælge sin krop. Han var ligeglad med sex. Han var vant til at lukke af for sine følelser. Først efter mange års hårdt liv på gaden lykkedes det Ole at få hjælp. Hjælp til at acceptere og bearbejde sin barndom.

Har lært at tilgive
I dag er Ole 57 år. Han ser sjældent sin mor eller resten af familien. Ole har fundet sig en kone, som har hjulpet ham til at få et bare nogenlunde liv. Ole drikker stadig.

Det har kostet ham et ophold i fængsel for spritkørsel. Han vil ikke have medlidenhed. Han har accepteret sit liv. Det er også derfor, han har lært at tilgive.

- Alene det at være krænket af en kvinde gør, at ens selvværd er uhyre lavt. Det er meget værre at blive krænket af en kvinde end af en mand. Jeg har prøvet begge dele. Og der er ikke noget værre som mand end at blive ødelagt af sin egen mor .

Jeg har lært at tilgive. Selvom der er nogle ting, jeg stadig synes, er utilgivelige, så holder jeg af min mor, og jeg tror også godt, jeg kan bruge ordet 'elsker'.

Oles fulde navn er kendt af redaktionen.