Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

To fritidsfiskere fra Fyn vendte aldrig hjem efter fisketur mandag. Efter at have ledt hele natten med skibe, sendte Søværnets Operative Kommando en helikopter ud tirsdag morgen med et sidste håb om at finde dem. Nye oplysninger får SOK til at fortsætte eftersøgningen.

Mandag morgen sejlede to mænd på henholdsvis 33 og 42 år ud fra halvøen Helnæs på Sydfyn, men de vendte ikke hjem ved 16-tiden som aftalt. Mændenes pårørende kunne ikke få kontakt via mobiltelefon, så de slog alarm mandag aften.

Søværnets Operative Kommando indledte derefter en eftersøgning, men efter at have ledt hele natten til tirsdag, er der stadig ingen spor efter de to mænd og deres 13-fods jolle.

- Som sidste forsøg sender vi en helikopter ud for at lede efter dem, når morgendisen er lettet, og det er blevet lyst. Men da vi hverken har set nogle spor efter fiskerne eller båden, er chancen for at finde overlevende meget lille, siger vagtchefen ved Søværnets Operative Kommando til bt.dk tirsdag morgen.

Nye oplysninger

Tirsdag formiddag fik Søværnets Operative Kommando et tip om, at fiskerne skulle være set omkring Årø mandag ved middagstid. Det får SOK til at fortsætte eftersøgningen et par timer endnu.

- Vi har sendt en helikopter og to skibe ud for at lede efter mændene i et nyt område. Derefter finder vi ud af, om vi skal indstille eftersøgningen, siger vagtchefen i SOK til bt.dk.

Hele natten til tirsdag har fire skibe eftersøgt området omkring øen Helnæs og op mod Lillebælt, hvor mændene ville være drevet op mod på grund af strømmen.

Andre læser også