Endnu en dag, endnu et drama i Dansk Folkeparti.

Morten Messerschmidt bør trække sig som næstformand i Dansk Folkeparti. Det siger hovedbestyrelsesmedlem Martin Henriksen til TV 2 News onsdag eftermiddag.

Ifølge Henriksen bør Messerschmidt tænke på partiet og trække sig, mens Messerschmidts sag om svindel med EU-midler og dokumentfalsk ikke er afsluttet.

Messerschmidt er i byretten idømt seks måneders betinget fængsel. Men han har anket dommen til landsretten.

Hvis Morten Messerschmidt ender med at blive formand for Dansk Folkeparti, så er det også definitivt slut for Martin Henriksens dage som medlem af partiet.

Det er i hvert fald Henriksens egen vurdering.

»Jeg regner med, at man så finder en måde at ekskludere mig på eller presse mig ud af partiet,« siger Martin Henriksen også i interviewet.

Partiet skal på et ekstraordinært landsmøde i Herning den 23. januar finde afløseren for Kristian Thulesen Dahl. Messerschmidt er i øjeblikket eneste kandidat til at formandsposten i partiet.

Martin Henriksen blev tidligere på måneden fyret fra sit job som organisationskonsulent i Dansk Folkeparti efter at han i et interview med ifølge partiledelsen kom med en række udtalelser, der gik for meget i rette med partiets tidligere formand Pia Kjærsgaard.

På årsmødet er Morten Messerschmidt indtil videre den eneste formandskandidat. Men kandidaturet har skabt splittelse i DFs folketingsgruppe, hvor nogen mener, at han ikke bør stille op, fordi han har en svindelsag hængende over hovedet.

»Jeg kan ikke støtte en dømt formand, jeg støtter Inger Støjberg. Jeg kan også støtte Peter Kofod, han er en god mand. Men vi kan ikke have en dømt mand i spidsen for Dansk Folkeparti, siger Marie Krarup,« siger DF-profilen Marie Krarup.

Omvendt har Messerschmidt fået en række støtter i folketingsgruppen og i baglandet, som slår tilbage mod kritikerne.

'Hvis Danmark kan have en statsminister og socialdemokratisk formand, som har brudt grundloven, kostet os 20 milliarder kroner, og som er skyld i, at 10.000 har mistet deres arbejde og efterfølgende slettet bevismaterialet, så kan Dansk Folkeparti også have en formand, som er under anklage for at have brugt 98.000 kroner forkert,' skriver Dennis Flydtkjær, der sidder i folketingsgruppen.

Morten Messerschmidt har meldt ud, at han vil trække sit kandidatur, hvis Inger Støjberg vælger at stille op til formandsposten i Dansk Folkeparti.