Et Dash-8 fly fra SAS fik problemer under landing. Denne gang i Kastrup lufthavn. Bt.dk.s medarbejder på stedet kunne kort efter nødlandingen konstatere, at flyet stod skævt på landingsbanen - hældende til højre. Passagererne blev hurtigt evakueret fra flyet.

I følge flere kilder, så fik lufthavnen en alarm kl 16.25. Flyet landede kl 16.53 på et tæppe af udlagt "skum" fra lufthavnens brandvæsen - og knækkede over på højre side, da flyet rørte jorden.

Det var i aftes uklart, om der var tale om samme fejl som skete i Aalborg - eller om det er en helt anden.

Ambulancer og redningskøretøjer var hurtigt fremme - og efter hvad bt.dk. erfarer er ingen kommet alvorligt til skade.

Der varet ca. 40 passagerer i flyet samt fire besætningsmedlemmer. Det var et fly på SAS' rute SK2867 fra Bergen.

Alt tyder på, at det var landingsstellet i højre side, der knækkede sammen. Akkurat som SAS har oplevet på de to fly, der havarede i Aalborg og Vilnius her i efteråret. Men sagt sagt er det ikke 100 procent klart lørdag aften.

I forbindelse med nødlandingen har lufthavnen besluttet, at den ene af de to baner er lukket.

Flyve-forbud igen

Kort efter den nye ulykke med Dash-8 flyet udstedte de skandinaviske luftfartsmyndigheder flyveforbud mod SAS's Dash 8 fly .

Ifølge kommunikationschef i Statens Luftfartsvæsen, Thorbjørn Anker, skal alle SAS's Dash 8-fly blive på jorden indtil videre.

- En del af flyene er i øjeblikket på vingerne rundt om i Europa, men når de lander, får de ind til videre ikke lov at lette igen, siger Thorbjørn Anker til Ritzau.

Vi er klar over at kundenes tillid til SAS har fået en stor ridse i lakken, lyder det til aften fra SAS.

Vi havde havarier i september, og arbejdet med at genoprette tilliden til selskabet er ikke blevet mindre efter dagens hændelse.

Så vidt Bt.dk. kan regne frem til, så er uheldet i Kastrup det ottende i efteråret.