En uge tilbage - så er valget afgjort. Og tonen i valgkampen nåede i går nye højder. Side for side begyndte statsminister Poul Nyrup Rasmussen at rive Anders Fogh Rasmussen omstridte bog »Fra socialstat til minimalstat« i små stumper.

 • Fremgang til Nyrup og Fogh
 • DFs spindoctor beskyldes for nazisme trods jødisk kone
 • BLADCHEF AFVISER KRITIK

  Det bizarre optrin fandt sted i Valbyhallen - hvor de to statsministerkandidater mødtes til det sidste åbne duelmøde inden valgdagen i næste uge.

  »Cirkus Valgkamp« var kommet til byen. Et rejsende sammenrend af ungdomspolitikere, valgstrateger og to politikere med statsministerdrømme. Statsmænd og skrigeballoner.

  I god tid før duellen mellem statsminister Poul Nyrup Rasmussen og Venstres formand Anders Fogh Rasmussen kogte Valbyhallen lige uden for København.

  Unge sangkræfter fra Danmarks Socialdemokratiske Ungdom og Venstres Ungdom skrålede efter bedste evne den ene mere hjemmekomponerede slagsang efter den anden - på tværs af halgulvet.

  Jubelen ville selvsagt ingen ende tage, da de to statsministerkandidater trådte ind på podiet - duellen blev skudt i gang med mere skrig og skrål fra lægterne.

  »Vi styrer det her for vildt,« sagde en af de unge VUer før duellen til en af de andre partisoldater og uddybede: »Vi har flest bannere - og vi råber højest.«

  Og jo, der blev råbt højt. Til tider så højt, at politikerne ikke kunne gøre andet end at holde mund og glo, mens de to partiers ungdomsorganisationer igen fik kontrol over de skrigende unge.

  Der var show, konfetti og balloner i luften. Selv en flok cheerleaders fra Venstres Ungdom havde sneget sig med til duellen.

  En duel der åbnede med ord og løfter. I samme stil, som vi nu har hørt dem siden valgets udskrivelse for to uger siden. Men hurtigt begyndte provokationerne at fyge frem og tilbage.

  »Jeg håber, vælgerne kan gennemskue de falske melodier, socialdemokraterne spiller, og skifter jer ud om en uge,« sagde Anders Fogh Rasmussen.

  Svaret kom prompte fra Nyrup. »Anders skal ikke sige, at regeringen spiller en falsk melodi. Jeg har her en bog . . ,« sagde Poul Nyrup og blev overdøvet af hujen og råb fra salen.

  Og så begyndte showet, hvor Nyrup skrællede Anders Fogh Rasmussens otte år gamle bog side for side. Målet var at udstille det holdningsskifte, som Anders Fogh Rasmussen har gennemgået, siden bogen blev skrevet.

  Anders Fogh kunne næsten ikke andet end at svare hånende tilbage. »Det er sandelig stærke argumenter, når man begynder at rive sider ud af en bog,« sagde han.

  Han tog dog stikket hjem, da de to duellanter rundede udlændinge-problematikken. Straks begyndte DSUerne at råbe efter Pia Kjærsgaard. Provokationen blev grebet og sendt tilbage.

  »Hvad foretrækker I egentlig? En borgerlig regering med Pia Kjærsgaard udenfor eller en socialdemokratisk regering med Karen Jespersen indenfor,« spurgte han retorisk.

  De to optrin skød debatten i gang. En debat om ældre, syge, ventelister, udlicitering, udlændinge, arbejdsløshed og ulandsbistand. Temaer, som har præget debatten i de sidste uger. Og stillingerne blev da heller ikke flyttet synderligt i Valbyhallen i aftes.

  Nyrup mener fortsat, at Anders Fogh Rasmussen vil føre Danmark ud i et »liberalistisk eksperiment« med udlicitering og brugerbetaling.

  Og Anders Fogh, der mener, at Poul Nyrup Rasmussen kun kan give os mere af det samme. At det er »tid til forandring« i Statsministeriet.
 • Andre læser også