Den danske sommer er blevet varmere og varmere over de seneste 20-30 år, og sommerens hedebølge sendte temperaturerne i vejret over hele Europa.

Faktisk så meget, at der ifølge en analyse af temperaturmålinger er slået hundredvis af temperaturrekorder, både lokalt og nationalt.
Det skriver BBC ifølge Videnskab.dk.

Ifølge en analyse, der blev udført af klimainstituttet Berkeley Earth, var der 1.200 tilfælde på den nordlige halvkugle, hvor temperaturen var højere, end den nogensinde havde været i en given måned.

Deres data omfatter ifølge BBC målinger fra vejrstationer på den nordlige halvkugle, som har mindst 40 års observationer, men ingen af disse data er endnu blevet peer reviewed (fagfællebedømt), der er en form for kvalitetssikring, hvor andre forskere læser studiet igennem.

Det betyder derfor også, at det ikke har været muligt at kontrollere, hvorvidt der er sket fejl, som kan have medført falske temperaturaflæsninger.

Men ifølge forskerne er de høje temperaturer et tegn på, at Jorden lige nu oplever en global opvarmning, som man ikke før har set, skriver BBC.

Hedebølgen, der i år ramte Europa, er ifølge forskerne et resultat af menneskeskabte klimaforandringer.

Flere artikler på Videnskab.dk: