Samtidig med at skandalerne vælter frem i Forsvarsministeriet, har den ansvarlige direktør scoret kassen.

B.T. kan nu vise det samlede beløb, direktøren for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Hans Jørgen Høyer, har fået ind på sin konto i år.

Selv om 2019 er året, hvor forsvarsminister Trine Bramsen (S) har besluttet, at Hans Jørgen Høyer mister sit job som direktør, så har han god grund til at smile, når han svinger med sit dankort.

Lad os først se på hans seneste bonus.

Her ses bonus til direktøren for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Hans Jørgen Høyer,  koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriet, Per Pugholm Olsen og Forsvarsministeriets departementschef Thomas Ahrenkiel.
Her ses bonus til direktøren for Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse, Hans Jørgen Høyer,  koncernstyringsdirektør i Forsvarsministeriet, Per Pugholm Olsen og Forsvarsministeriets departementschef Thomas Ahrenkiel.
Vis mere

I år har Hans Jørgen Høyer fået udbetalt 140.000 kr. i chefbonus, der er optjent i 2018. Det viser et helt nyt dokument sendt til B.T. fra Regnskabsstyrelsen i Forsvarsministeriet.

Det er næsten dobbelt så meget som Forsvarsminstieriets departementschef, Thomas Ahrenkiel, der har fået 75.000 kr. i bonus i samme periode.

I øvrigt fik ministeriets koncernstyringsdirektør, Per Pugholm Olsen, der er den anden tjenestefritagede direktør, efter skandalerne en bonus lige i midten. Helt konkret fik han udbetalt 110.000 kr.

Dog skal hverken Hans Jørgen Høyer eller Per Pugholm Olsen regne med bonus næste år.

»Mig bekendt arbejdes der desuden på ikke at udbetale bonus til de involverede chefer i år,« siger Trine Bramsen til B.T.

TIP OS: Har du oplysninger om svindel i forsvaret eller andre myndigheder, så kontakt B.T.s undersøgende journalister Thomas Nørmark Krog på tnkr@bt.dk eller Søren Kjellberg Ishøy på sris@bt.dk

Bonussen er ikke eneste høje engangsbeløb, Høyer har scoret i år.

Hans kontrakt udløb tidligere på året, og her fik han udbetalt 696.277 kr. som et såkaldt fratrædelsesbeløb.

Det skete, selv om han slet ikke fratrådte, men fortsatte i stillingen som øverste chef i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse på en ny åremålskontrakt fra 1. november i år.

I den nye kontrakt får han samlet 99.316 kr. i månedsløn, og det er eksklusive pension.

Her er månedslønnen til den tjenestefritagede direktør i Forsvarsministeriets Erhvervsstyrelse, Hans Jørgen Høyer. Han er manden, der nu formelt skal fyres.
Her er månedslønnen til den tjenestefritagede direktør i Forsvarsministeriets Erhvervsstyrelse, Hans Jørgen Høyer. Han er manden, der nu formelt skal fyres.
Vis mere

Når bonus, fratrædelsesbeløb og månedsløn lægges sammen, svarer det til 2.028.077 kr. udbetalt til Hans Jørgen Høyer her i 2019.

Her i december er den ene skandale efter den anden alligevel kommet frem om Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

For nylig fremlagde Rigsrevisionen en rapport, der viser, at medarbejderne i styrelsen uden andres indblanding har kunnet bestille varer og tjenesteydelser, kvittere for modtagelsen og godkende betalingen for varerne og tjenesteydelserne.

Samtidig kom det frem, at to tidligere ansatte i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse i november 2016 var blevet politianmeldt for svindel og bedrageri for 1,8 mio. kr.

Som en konsekvens af møgsagerne valgte Trine Bramsen med øjeblikkelig virkning at fritage Hans Jørgen Høyer og Per Pugholm Olsen fra deres topstillinger. Sidstnævnte er dog sikret nyt job i ministeriet.

Alt ser dog heller ikke ud til at ramle for Hans Jørgen Høyer, selv om han nu er sendt hjem.

Trine Bramsen forklarer, at hun har oprettet en personalesag mod Hans Jørgen Høyer.

Og så længe den er i gang, får han stadig sin normale månedsløn.

Hans åremålskontrakt fra 1. november i år er på hele fire år, men så længe skal han ikke regne med, at lønnen går ind.

»Det er min helt klare holdning, at man ikke skal have udbetalt løn i fire år, efter man er tjenestefritaget,« siger Trine Bramsen til B.T.