Foto: PATRIK STOLLARZ

Fredag blev der gennemført en større politiaktion i Schaerbeek-bydelen i den belgiske hovedstad Bruxelles, hvor en formodet terrorist blev neutraliseret. Nu er der kommet nye billeder, der viser, hvordan politiet reddede en lille pige.

På den første video kan man se, hvordan politiet langsomt nærmer sig den neutraliserede person, som ligger på togperronen. Personen har ifølge flere vidner holdt en lille pige som gidsel, og det er hende, som politiet redder.

En anden video viser, hvordan politiets bomberobot efterfølgende nærmer sig den formodede terrorist, der holder fast i en rygsæk, som han ikke vil give slip på.

Til sidst viser en video, at politiet slæber manden væk fra perronen.

Et øjenvidne på stedet fortæller ifølge Daily Mail, hvordan han oplevede den voldsomme politiaktion.

»Jeg hørte to eksplosioner, og der var skud. Jeg åbnede vinduet og så, at der lå en mand på perronen. Politiet beordrede ham til at vise sine hænder og tage sin jakke af. De sagde, at hvis han ikke gjorde, som de sagde, ville de trække deres våben,« siger øjenvidnet.

Senere har Schaerbeeks borgmester meldt ud, at »en person blev fanget af politiet og pådrog sig en mindre skade i benet«.

Dagens aktion begyndte i en lejlighed i Schaerbeek, hvor der blev hørt flere eksplosioner. Her blev en anden formodet terrorist også skudt.

Det franske nyhedsbureau AFP citerede en politikilde for at sige, at aktionen har forbindelse til et planlagt attentat i Frankrig. Det samme skriver nyhedsbureauet Belga ifølge Reuters.

Drama

Tirsdag aften gennemførte politiet flere ransagninger i Schaerbeek. Da blev der beslaglagt 15 kilo højeksplosive kemikalier til bombefremstilling og et flag fra den militante bevægelse Islamisk Stat (IS).Det var netop i Schaerbeek, at tre mænd tirsdag morgen tog en taxi til lufthavnen, hvor de efterfølgende begik deres attentater.

Ved terrorangrebet i tirsdags dræbte selvmordsbombere mindst 32 mennesker og sårede næsten 300.

Oversigt over eksplosionerne i Bruxelles.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.