En prisguide fra IT- og Telestyrelsen får nu modspil fra en privat prisguide. Styrelsens rådgivning er uoverskuelig og misvisende, lyder kritikken.

IT- og Telestyrelsens prisguide på teleområdet, Teleprisguide.dk, er uoverskuelig, snørklet og misvisende. Sådan lyder kritikken fra manden bag en ny privat prisguide, der nu tager kampen op med styrelsens prisguide.

Nicolas Frederiksen, der har arbejdet med forskellige projekter i telebranchen, står bag hjemmesiden TelePrisTjek.dk, der skal give danskerne reel besked om de bedste tilbud, når det gælder et abonnement på mobiltelefoni. Han mener, at telestyrelsens guide ofte bliver direkte misvisende for den enkelte forbruger, fordi den bygger på en kombination af individuelt forbrug og nogle gennemsnitlige standardprofiler, for eksempel for længden af en mobilsamtale.

- Landsgennemsnit er sjældent repræsentative udtryk for den enkeltes forbrugsmønster. Derved bliver de faktiske priser ofte dramatisk højere end det niveau, som Teleprisguide.dk foregøgler forbrugeren, siger Nicolas Frederiksen.

Han mener, at mobilselskaberne mister mange kunder, som efterfølgende bliver skuffet over omkostninger, som de ikke blev opmærksom på, da abonnementet blev tegnet.

/ritzau/

Andre læser også