Lyt til artiklen

To venstre-politikere tog en mandetur til motorløb med benzinselskabet Shell - uden noget fagligt indhold

Bendt Bendtsen er ikke den eneste danske topminister, som har modtaget alt for store gaver. Beskæftigelsesminister Claus Hjort Frederiksen (V) bad selv om at komme med på en gratis formel 1-rejse til Belgien, som han fik foræret af benzinselskabet Shell, det skriver B.T. torsdag.

Med på rejsen var Søren Pind, der også er Venstremand og dengang var bygge- og teknikborgmester i København. Shell Danmarks direktør bekræftede onsdag over for B.T., at Shell inviterede Anders Foghs nærmeste politiske sparringspartner på en gratis tur for at se et løb i motorsportens fornemmeste klasse på banen Spa-Francorchamps i Belgien.

Læs mere nedenfor

Reglerne er brudt
Søren Pind og Claus Hjorth Frederiksen fløj til Amsterdam, susede videre til Formel 1-løb i Belgien og retur samme aften.

I en mail til B.T. erkender Claus Hjort Frederiksen, at han har overtrådt gavereglerne for ministre.

- Hvis jeg har overtrådt nogle regler, så beklager jeg det selvfølgelig og er naturligvis parat til at rette op på eventuelle fejl, skriver han.

Og at der er begået fejl, er der ingen tvivl om.

I de tilfælde, at en minister optræder som sådan, så er vedkommende underlagt nøjagtigt den samme lov, der gælder for de ansatte. Og det gælder også modtagelsen af gaver og ture, har Folketingets ombudsmand Hans Gammeltoft-Hansen tidligere sagt til B.T.

Dermed forstås, at det eneste, offentligt ansatte må modtage, er lejlighedsgaver på niveau en flaske vin eller en bog.