For lidt over et år siden havde den 69-årige milliardær Karsten Ree ikke besluttet sig for, hvad der skulle ske med hans enorme formue, når han en dag ikke er her mere. En blodprop i hjernen fik ham til at afgøre det.

Den skæbnesvangre nat begyndte med, at Karsten Ree var gået i seng en smule nedtrykt.

»Så om natten, der vågnede jeg ved femtiden og kunne ikke finde lyset med venstre hånd. Jeg rullede om på siden og kunne ikke mærke noget på den hånd. Jeg tænkte: Den skal sgu være der, den ledning. Men jeg kunne ikke mærke noget.«

Det fortalte Karsten Ree søndag aften i første afsnit af DR2-dokumentareren 'Virkelighedens Arvinger'. Programmet går tæt på en række store familiedynastier, der står over for et generationsskifte, og dermed også at skulle lade enorme formuer gå videre til næste generation.

Karsten Ree satte sig op på sengekanten og tog kontakten med højre hånd. Han fandt ud af, at den var, hvor den skulle være. Men noget var rivende galt, og han endte på hospitalet, hvor lægerne fandt ud af, at Karsten Ree havde en blodprop i hjernen.

Milliardæren klarede skærene, men den alvorlige sygdom fik ham til at tænke over, at han en dag ikke ville være der til at drive det utal af virksomheder videre, som han har placeret i 'Ree Holding'.

Med egne ord begyndte Karsten Ree at 'fabulere' over livet og kom frem til, at han ikke ville efterlade sig et besværligt bo. Han fik holdet omkring ham til at bygge en konstruktion, der sikrede, at hans fire børn arvede Ree-dynastiet.

Rystet - og så alligevel ikke

To af Karsten Rees fire voksne børn, Rikke og Christian Ree, medvirker i dokumentaren og åbner op for tankerne omkring faderens blodprop, der rystede familien. Samtidig taler de åbent om udsigten til at skulle føre det store imperium videre.

De er allerede i dag involveret i faderens aktiviteter - Rikke Ree i safariparken 'Ree Park' på Djursland. Christian Ree i den forretningsmæssige del af dynastiet.

»Jeg var i USA, da det skete. Det var rigtig væmmeligt. Man er meget langt væk lige pludselig. Lægerne sagde, at der var meget stor risiko for et tilbagefald inden for 24 timer. Og det vidste jeg, at jeg ikke ville kunne nå hjem til. Det var et af de værste tidspunkter i mit liv.« siger Christian Ree om faderens blodprop i DR2 dokumentaren.

Datteren Rikke Ree var også rystet - og så alligevel ikke. Hun fortæller blandt andet i dokumentaren, at hendes far 'ikke har været specielt god' til at passe på sig selv gennem årene.

Karsten Ree har blandt andet skabt sin formue via et givtigt salg af Den Blå Avis, som Ebay købte for 2,1 milliarder kroner i 2008.

Ifølge Børsen har Karsten Ree rent praktisk splittet holdingselskabet op i tre nye selskaber, 'Karsten Ree Holding' A, B og C.

De fire voksne børn er blevet placeret i Karsten Ree Holding B. Karsten Ree Holding A indbefatter de aktiviteter, Karsten Ree har haft svært ved at tjene penge på. Det inkluderer Ebeltoft Safaripark, Karen Blixen Camp i Kenya og golfbanen Ree Golf i Helsinge. Karsten Ree Holding C er indtil videre hans eget.

Karsten Ree medvirker i endnu et afsnit af 'Virkelighedens Arvinger'. Det bliver sendt mandag aften klokken 21.30 på DR2.