Væk med paraplyer og gummistøvler. På med shorts og solcreme.

Fra onsdag vender solen tilbage, og Kristi Himmelfartsdag kan det blive op til 21 grader. Men til alle solglade danskere: Pas nu på, hvor I tager hen for at nyde vejret.

Landets politikredse har også set, hvad vejrudsigten byder på de næste dage.

Politiet har udvalgt konkrete steder, hvor de holder særligt øje med, om danskere overholder reglerne under coronakrisen.

B.T. har fået oplyst planerne for den særlige kontrol hos både Københavns Politi og Østjyllands Politi, hvor Aarhus jo hører under.

Lad os starte med politiet i hovedstaden.

Her er der udvalgt otte konkrete steder, der er under særlig opmærksomhed.

Det vil sige, at der er sat advarselsskilte op, og politiet holder ekstra øje med, hvad der foregår.

Islands Brygge er et yndet udflugtsmål. Også under corona-epidemien.
Islands Brygge er et yndet udflugtsmål. Også under corona-epidemien. Foto: Niels Ahlmann Olesen
Vis mere

»Københavns Politi er selvfølgelig opmærksom på vejrudsigterne og på, at solskin kan få flere ud i det fine vejr,« lyder det fra landets største politikreds.

Især dem med lyst til at nyde det gode vejr ved stranden skal passe på.

Politiet har udvalgt Amager Strandpark og Kastrup Strandpark som steder blikket er rettet mod.

Derudover er der speciel fokus på Islands Brygge, Kongens Have, Gøteborg Plads, Dronning Louises Bro, dele af Fælledparken samt midterrabatten på Sønder Boulevard.

Billede fra Amager Strandpark en sommerdag. De kommende dage byder på sol og op til 21 graders varme. Og netop Amager Strandpark er et af stederne med særlig fokus fra politiets side. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017)
Billede fra Amager Strandpark en sommerdag. De kommende dage byder på sol og op til 21 graders varme. Og netop Amager Strandpark er et af stederne med særlig fokus fra politiets side. (Foto: Ida Marie Odgaard/Scanpix 2017) Foto: Ida Marie Odgaard
Vis mere

Netop på Islands Brygge var der i solrig periode for en måned siden så mange mennesker, at der kom et regulært opholdsforbud.

Det blev dog afsluttet 1. maj, men området er altså fortsat under særlig overvågning fra politiets side.

Hos Østjyllands Politi er der også stort fokus på stederne, hvor solhungrende danskere forventes at samle sig.

»Vi har i forvejen øget beredskabet i denne tid og har ekstra patruljer på gaden for at føre tilsyn både uden for og i butikker og restaurationer. Vi vil være meget synlige i gadebilledet – også i denne uge,« siger politiinspektør Gert Bisgaard og tilføjer:

»Det er klart, at vores betjente i højere grad vil være til stede på strande og i parker, når der er sol og varme.«

Hvad er det så, de solglade danskere ikke må?

Danskerne skal sørge for at holde en afstand på en meter fra hinanden, og så må vi maksimalt være 10 personer samlet i en gruppe.

De to punkter vil politiet altså holde særligt øje med, bliver afholdt i de udvalgte områder.

Og finder politiet brud på reglerne, vanker der en bøde.

De seneste tal viser, at der siden 18. marts er rejst 641 sigtelser for at overtræde opholdsforbud og andre forbud under coronakrisen.

Her er hele 173 sigtelser sket under Københavns Politi, der ligger klart nummer et på listen.

Nummer to på listen er Københavns Vestegns Politi med 126 sigtelser, mens Sydøstjyllands Politi er nummer tre med 90 sigtelser.

COVID-19: Rigspolitichef Thorkild Fogde kan godt se, at der er store udfordringer i at få især de unge til at holde afstand, når solen skinner. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix)
COVID-19: Rigspolitichef Thorkild Fogde kan godt se, at der er store udfordringer i at få især de unge til at holde afstand, når solen skinner. (Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix) Foto: Niels Christian Vilmann
Vis mere

B.T. har spurgt rigspolitichef Thorkild Fogde, hvilke brud på reglerne politiet især skal være opmærksomme på under coronakrisen.

Og meldingen er klar:

»Langt de fleste vil gerne efterleve reglerne. Men vi kan få udfordringer, hvis solen pludselig kommer frem, og mange tager til Islands Brygge, Kongens Have og sådan nogen steder. Helt instinktivt tager mange de samme steder hen,« siger Thorkild Fogde og peger især på, at der skal holdes øje med de unge mennesker.

»De unge har været underlagt coronarestriktioner på nu tredje måned, og det er mere udfordrende for de unge end for de ældre, da de har mere socialt liv. Det slider på dem med de her restriktioner,« siger han.