Novo Nordisk har netop aflagt regnskab for årets tredje kvartal, og den danske medicinalgigant, der er specialiseret inden for diabetes- og fedmeområdet, fortsætter med deres vilde vækst.

I årets tredje kvartal havde Novo Nordisk et salg på 58,7 mia. kr., hvilket er bedre end analytikernes forventninger, som så et salg på 57,8 mia. kr. ifølge data fra Bloomberg.

Det er også en fremgang på 38 pct. i faste valutaer sammenlignet med samme periode sidste år.

I regnskabet skriver Novo, at »salgsvæksten var positivt påvirket af justeringer af brutto-til-netto-salg, primært for Ozempic og Wegovy i USA, delvist opvejet af lagernedbringelse af grossister i USA.«

Ozempic og Wegovy er begge midler, som indeholder det aktive stof semaglutid, der virker godt til vægttab.

Det går faktisk så godt for Novo Nordisk, at det stigende salg i perioder har skabt forsyningsbegrænsninger og meldinger om mangel på medicin på tværs af en række produkter og geografier, skriver medicinalgiganten i regnskabet.

Novo Nordisks driftsresultat målt på EBIT rammer 26,9 mia. kr. i tredje kvartal. Her havde analytikerne forventet et resultat på 25,4 mia. kr.

Dermed er de gået frem med 47 pct. i faste valutaer siden sidste år.

I regnskabet fastholder Novo Nordisk de forventninger, som de opjusterede til den 13. oktober.

Novo Nordisk forventer dermed en øget salgsvækst i 2023 på mellem 32-38 pct. og et driftsoverskud målt på EBIT på 40-46 pct.

Opjusteringen for en halv måned siden skyldtes højere forventninger til salgsvolumen af fedme- og diabetesmidlet Ozempic i USA, samt brutto-til-netto salgsjusteringer for Ozempic og Wegovy i USA.

Til det netop offentliggjorte regnskab udtaler administrerende direktør Lars Fruergaard Jørgensen:

»Vi er meget tilfredse med salgsvæksten i de første ni måneder af 2023, hvilket afspejler, at flere mennesker end nogensinde har nydt godt af vores innovative diabetes- og fedmebehandlinger.«

Aktien i Novo Nordisk er stukket af mod himlen i år og er steget med over 46 pct. siden årets start.

Succesen skyldes især det store salg af deres GLP-1 midler, herunder diabetesmidlet Ozempic og fedmemidlet Wegovy, som har taget verden med storm.

Novo Nordisk beskæftiger mere end 55.000 og har kontorer i 80 forskellige lande.

Opdateres …