Nedrivningen af Risø-anlæggets største atomreaktor kan ende galt. Der er store problemer med sikkerheden og mangel på ekspertise, advarer tidligere driftschef.

Nedrivningen af den største atomreaktor på Risø-anlægget risikerer at ende galt. Det mener Karsten Stendal, tidligere driftchef i Dansk Dekommissionering, der står for afviklingen af de gamle reaktorer.

- Det ender med at blive et gør-det-selv-projekt, for ingen af de nuværende medarbejdere har nogensinde beskæftiget sig med reaktoren, siger Karsten Stendal til Ritzau.

Han kritiserer ledelsen i Dansk Dekommissionering for ikke at sørge for den nødvendige sikkerhed i det risikofyldte arbejde med håndteringen af flere hundrede ton radioaktivt materiale. Samtidig spilder firmaet skatteborgernes penge med en beslutning om at udskyde nedrivningen af den største af de tre atomreaktorer, kaldet DR3, til 2012.

Videnskabsminister Helge Sander (V) afviser efter et samråd onsdag imidlertid, at der skulle være problemer med sikkerheden eller planlægningen i projektet. Han erkender dog, at hans viden på området er begrænset.

/ritzau/