Nu bliver der endnu større chancer for oplevelser på TV-skærmen. National Geographic Channel opruster kraftigt i Danmark, og kanalen er opsat på at få mange flere danskere i tale med sine programmer.

Det bliver ikke bare programmer med natur, som kanalen ellers mest er kendt for, men også en række programmer med historisk baggrund.

Et flagskib i bogstaveligste forstand for National Graphics fremstød er en massiv dækning af 60-året for japanernes angreb på den amerikanske flådebase Pearl Harbour på Hawaii. Det var denne begivenhed, der for alvor trak amerikanerne ind i Anden Verdenskrig. En krig, de indtil da havde betragtet som et isoleret europæisk anliggende.

Dr. Robert Ballard, undervandsforskeren der fandt Titanic, har lavet programmer om de fem japanske mini-ubåde, der forsøgte at snige sig ind i Pearl Harbour inden selve det skæbnesvangre luftangreb.

I programmet »SuperCroc« fortælles om et 12 meter langt fortidsuhyre, krokodillernes forfader, og i en ny serie, »Next Wave«, rejser unge forskere rundt til en række af koldens fjerne egne.

I forbindelse med National Geographics fremstød i Danmark vil nu op til 80 pct. af programmerne blive tekstet på dansk, så sprogbarrieren ikke stiller sig vejen for oplevelser inden for ikke blot natur, men en lang række af emner.