Rummissionen skulle have fundet sted 29. marts.

Det var en historisk markering på flere planer, da NASA i begyndelsen af marts i år annoncerede, at man havde planlagt en rumvandring, der skulle gennemføres udelukkende af kvindelige astronauter.

Nu er det historiske islæt ved missionen forduftet på grund af problemer med at fremstille nok rumdragter i den rigtige størrelse.

Det skriver NASA ifølge Videnskab.dk.

Den oprindelige plan var, at de to kvindelige astronauter Anne McClain og Christina Koch, der befinder sig på Den Internationale Rumstation, ISS, 29. marts skulle bevæge sig uden for rumstationens trygge vægge og gennemføre en rumvandring.

Her skulle de blandt andet lave udvendigt arbejde på rumfartøjer, gennemføre videnskabelige forsøg, teste nyt udstyr eller reparere satellitter.

Anne McClain, der har været på rumstationen i længst tid, har på sin seneste rumvandring 22. marts fundet ud af, at en rumdragt i medium passer hende bedst.

Det er dog den samme størrelse som Christina Koch, der ankom til rumstationen 14. marts, bruger. På rumstationen er der kun én rumdragt i medium, og man kan ikke nå at fremstille en ny inden den planlagte rumvandring 29. marts.

Derfor bliver det Christina Koch, der gennemfører den meget omtalte rumvandring, i selskab med astronauten Nick Hauge.

Andre artikler på Videnskab.dk: