Det var en kendt narkogangster, der brutalt blev myrdet på Amager søndag aften. Den dræbte 47-årige Kenneth Lyngaa Pedersen fra Polensgade var et kendt ansigt i det kriminelle miljø i København.

Han var dømt for flere narkotikaforbrydelser med hårde stoffer, for at skjule en flugtfange fra Statsfængslet i Vridsløselille og for deltagelse i andre forbrydelser.

Han var et kendt ansigt i narkomiljøet og afsonede på et tidspunkt en landsretsdom på fem års fængsel for narkotikaforbrydelser.

Derfor vil kriminalpolitiet ikke udelukke, at han blev likvideret som et led i et opgør i det kriminelle miljø, eller en narko-rulleforretning.

"Det er da nogen af de muligheder, vi arbejder med, uden at vi har låst os fast på den ene eller anden teori," siger drabschefen kriminalinspektør Kurt Jensen til B.T.

Efter hvad B.T. erfarer, blev den myrdedes lejlighed i Polensgade stadig brugt som forhandlingssted for hash og hård narkotika.

Meldingen om det brutale drab kom fra Kenneth Lyngaa Pedersens underbo.

Han stod og strøg noget tøj, da han pludselig opdagede, at det dryppede ned fra loftet i hans stue.

Det viste sig at være blod, og så blev politiet tilkaldt.

Kenneth Lyngaa Pedersen blev myrdet med et meget kraftigt slag i baghovedet med et stumpt instrument, måske en økse.

Det dræbende slag må være kommet som en overraskelse for ham, mens han sad i sofaen, da han ikke har nogen afværgelæsioner, viser politiets undersøgelser.

Overraskelsesmomentet i drabet understøtter politiets teori om en narko-likvidering eller en narko-rulleforretning.

Den dræbte boede alene og var førtidspensionist.

For at holde uvedkommende ude af lejligheden havde han en stor stolpe stående i entreen til at blokere hoveddøren med, og den var ikke sat for søndag aften.

Søndag aften ved 19-tiden talte han i telefon med sin tidligere kæreste, som han har boet sammen med, og de aftalte, at han skulle vaske noget tøj for hende og skulle hente det, men han dukkede aldrig op hos hende.

Politiet er ikke i tvivl om, at den dræbte kendte sin morder særdeles godt og selv lukkede op for den person, der senere dræbte ham.

Det er sket i tidsrummet fra klokken 19 til 20.30.

Nu vil drabsafdelingen på politigården i København gerne tale med vidner, der har set personer komme og gå til og fra opgangen i Polensgade 8, søndag aften.

Politiet har endnu ikke fundet gerningsvåbnet.

Drabsafdelingen, afdeling A, kan kontaktes på tlf. 33141448.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.