Lyt til artiklen

Der var stille i Stillinge i går. Landsbysamfundet ved Slagelse med under 1000 sjæle krymper sig, efter at to ansatte på byens plejehjem mistænkes for medlidenshedsdrab ved at sprøjte luft i venerne på en gammel kvindelig beboer. De nægter sig dog begge skyldige.

Den ene blev efter grundlovsforhør fængslet sigtet for drab, da begrebet medlidenhedsdrab ikke findes i straffeloven. Den anden fik anholdelsen opretholdt i tre døgn.

Folk på gaden i Kirke Stillinge havde i mange tilfælde travlt med at benægte deres tilhørsforhold til byen, hvor snakken går blandt de ældre.

De fleste i byen undrer sig over, hvordan de to sigtede fra plejehjemmet har kunnet bære deres viden så længe, da alle i Kirke Stillinge ved, der er tale om et dødsfald, der fandt sted i maj.

"Alle os beboere i ældreboligerne omkring plejehjemmet og selvfølgelig dem, der bor på hjemmet, er blevet kaldt til et fællesmøde i går, hvor vi blev orienteret om sagen.

Vi fik ikke mere at vide, end vi har læst i aviserne, men de ville nok være sikre på, at alle kendte sagen," siger en 85-årig kvinde, der sammen med sin mand bor i en af ældreboligerne ved plejehjemmet.

Hun ønsker anonymitet og er iøvrigt glad for sin bolig.

"Jo, folk snakker da om, at nogen måske er blevet taget af dage på plejehjemmet.

Nu er der i Slagelse kommune jo kun det her plejehjem, der ligger uden for bycentrum, efter at de nedlagde plejehjemmet i Sorterup for fem år siden. Jeg har ikke flere kommentarer. Min mor bor også i byen," siger Stillinges smed, Karsten Møller.

"Folk snakker om det. De læser jo om det i aviserne. Jo, vi sælger mange aviser," siger Susanne Jørgensen og understreger, at hun er fra Drøsselbjerg og ikke Kirke Stillinge, hvor hun er bagerjomfru.

De fleste andre på gaden skuftter sig i køligheden og understreger, at de kun er på gennemrejse.

Men enkelte tør godt fortælle om, hvordan drabs-rygterne har påvirket det lille samfund.