Lyt til artiklen

Hun var god for 7,5 millioner norske kroner, blot 39 år gammel og mor til to små børn. Nu undrer nordmændene sig over, hvorfor hun skulle dø

Udadtil levede de et liv belagt med glasur. På den lille, eksklusive halvø Bygdøy i Oslo, i en liebhavervilla ud til fjorden. 24 millioner norske kroner havde den kostet.

Men under overfladen var alt tilsyneladende ikke helt så lyserødt som glasuren. For den 12. december sidste år blev 39-årige Anne Linell Sundt fundet død. Og nu spørger de deroppe - med god grund - hvem der myrdede den smukke, livsglade Anne, millionæren, der var god for i hvert fald 7,5 mio. norske kroner.

Tidligere på ugen blev hendes kæreste sigtet for drabet. Blev begæret varetægtsfængslet i fire uger. Politiet kalder det et morfin-drab, for hendes krop var pumpet fuld af medicin. Derudover mener de, at kæresten har forfalsket hendes testamente efter hendes død. Forsøgt at tiltuske sig hendes formue. Han nægter sig skyldig. I det hele.

Mor til to mindreårige børn

Anne Linell Sundt var mor til to mindreårige børn og tidligere gift med en af Norges rigeste mænd, en skibsreder-arving. Det var ham, der ved skilsmissen i 2012 købte den eksklusive bolig til hende og børnene. Den var hendes, men han havde ifølge vg.no pant i den. For at sikre, at hun ikke bare solgte den.

Glad, intelligent og engageret

Kort efter flyttede en ny mand ind. En læge, som var adskillige år ældre end hende, og som hun ifølge de norske medier havde været patient hos.

Venner har beskrevet den smukke, lyshårede Anne Linell Sundt som glad, intelligent og engageret, som en kvinde med en rå form for humor og én, der havde styr på sit liv. Herunder også sit kærlighedsliv.

Men ifølge politiets teori var lægen ved at være træt af hende. Måske som følge af, at han havde lånt en mio. norske kroner af hende, penge som hun i et nødtestamente, skrevet i maj sidste år, havde krævet, at han skulle tilbagebetale.

Dét er dog Anne Linell Sundts tidligere testamente, som ifølge tv2.no var et hjemmelavet testamente, som især har ledt politiet på sporet af lægen. Ifølge det stod han til at arve 6,5 mio. af hendes formue, stod til at få eftergivet sit lån, samt fik testamenteret retten til at blive boende i liebhavervillaen. Problemet med det testamente er bare, at de to vidneunderskrifter ifølge eksperter er påført testamentet efter hendes død.

At lægekæresten allerede få uger efter Anne Linell Sundts død mødte op hos bobestyreren for at få arven udbetalt, har bestemt ikke gavnet hans sag.

Oveni det kommer så det mistænkelige forløb på selve dødsdagen, hvor lægekæresten først opdagede over frokost, at hun lå død på sofaen, adskillige timer efter at døden var indtrådt.

Morfin og medicinforgiftning

Obduktionen viste, at Anne Linell Sundt var død af medicinforgiftning og at hun havde store doser morfin i kroppen, som politiet er overbevist om, at lægekæresten har givet hende.

Men på trods af mange måneders mistanke var det først i denne uge, at norsk politi anholdt lægekæresten og sigtede ham for overlagt mord. En sigtelse, som han pure nægter. Han er uskyldig.

»Hvordan tror du, at han har det? Du kan selv regne ud, hvordan det er at blive anklaget for at have taget livet af den, du elskede,« som den sigtedes advokat har udtalt til flere norske medier.