Nu kan danskerne se hvor mange penge, der står på SP-kontoen. Det er store tab i forhold til den seneste opgørelse.

Nu kan du tjekke din SP-opsparing. Fredag har ATP fået sine it-systemer i gang, så du nu kan logge dig på og se din egen beholdning i den såkaldte SP-opsparing, oplyser ATP til Dinepenge.dk.

Den massive interesse efter regeringen har åbnet for, at den kan hæves med lempelig beskatning i andet halvår, har givet danskerne kronetegn i øjnene, og tusinder ville ind og se deres konkrete opsparing via ATPs hjemmeside.

Men det kan godt blive en ubehagelig oplevelse at kigge på sin SP-beholdning efter massive tab i både 2008 og i år, som Dinepenge.dk tidligere har beskrevet.

Med et tab på op til 46,5 procent alene i 2008 og et yderligere fald i 2009 skal tusinder af danskere berede sig på, at deres SP-opsparing langt fra er så stor, som da de fik den sidste opgørelse fra ATP, der administrerer pengene.

Siden den senest udsendte opgørelse for 2007 er der alene i 2008 tabt mellem 3 og 46,5 procent af opsparingen afhængigt af, hvordan den er placeret. Dertil kommer tab på mellem 3,44 og 10,67 procent i 2009.

De hårdeste tab har ramt de cirka 8.000 danskere, der har valgt selv at placere pengene på den såkaldte Folkebørsen, mens de opsparinger, som ATP forvalter, placeres i lav, mellem eller høj risiko. Og opsparingerne med den højeste risiko er hårdest ramt med et tab på først 23,2 procent i 2008 og derefter 10,67 procent siden årsskiftet, skriver Dinepenge.dk.

/ritzau/