Dagens Nyheter: Sverige har pligt til at forsvare sine principper. Naser Khader i kontakt med den svenske integrationsminister om krisen.

En af Sveriges førende dagblade skrev i en leder lørdag, at landet ikke bør undskylde for den nylige offentliggørelse af en tegning af profeten Muhammed med hundekrop, som har vakt harme blandt muslimer i en række lande.

Dagens Nyheter skrev i en lederkommentar, at Sverige "har en pligt til fra nu af at forsvare sine principper og gå ind i en åben dialog".

Stifteren af det nye danske parti Ny Alliance, Naser Khader, kontaktede lørdag den svenske integrationsminister, Nyanko Sabuni, for at tilbyde sin hjælp, da han ser en fare for en ny Muhammedkrise.

Khader, der rådgav den danske regering under Muhammed-krisen, advarer Islamisk Trossamfund mod at blande sig i Sverige.

I Danmark var de med til at få konflikten ud af proportioner, siger han til Ritzau.

I Afghanistan gav blandt andet den religiøse avis The Kabul Times udtryk for indignation over, hvad avisen kaldte en "provokation".

Både Iran, Pakistan, Afghanistan og Den Islamiske Konferenceorganisation OIC har fordømt den svenske avis Nerikes Allehandas' offentliggørelse af tegningen af kunstneren Lars Vilks.

En anden svensk avis, Svenska Dagbladet, skrev, at Sverige nu er i en situation, hvor udviklingen kan eskalere og komme ud af svensk kontrol.

/ritzau/