"Der går ikke en dag uden, at jeg savner Jan. Vi havde mange år sammen og der er hele tiden ting i hverdagen, der minder mig om ham. Jeg holder jo stadig meget af ham - men det er som om, der skal tages mere hensyn til hans morder end til os andre, der også er ofre i sagen," siger Jette Andersen.

Hun troede ikke sine egne ører, da hun forleden hørte, at kvinden der myrdede hendes eks-mand i 1994 allerede er på vej ud af fængslet kun fire år efter dommen i 1995 på 10 års fængsel.

"Jeg mødte hendes eks-mand i Rødovre Centret og han advarede mig og sagde, at jeg ikke skulle blive chokeret, hvis jeg mødte hende på gaden eller i Lyngby Centeret - for nu bor hun i et bo-fællesskab i Lyngby, hvor hun kan komme og gå som hun vil.

Jeg er fortørnet. Det var et koldt og kynisk mord. Hun slap med 10 år - men det er kun fem år siden hun slog Jan ihjel og så kan hun allerede færdes frit. Der er noget helt galt med reglerne," siger en harm Jette Vivi Andersen.

I 10 år boede hun sammen med Jan, men parret blev aldrig gift. De drev et rengørings-firma, men da en fælles barndoms-ven, Winni Andersen, blev ansat i firmaet gik det galt. Winni blev Jans elskerinde og han forlod Jette. I 1994 blev Jan og Winni gift, men et halvt år senere myrdede Winni ham i parrets lejlighed på Hovedgaden i Birkerød.

Den 17. marts 1994 dræbte hun den knælende ægtemand med 12 slag i baghovedet med en halvanden kilo tung mukkert og puttede liget i en plastic-pose. "Han så væmmelig ud," sagde Winni Andersen senere i retten.

Hun trak hans guldsmykker af, tog hans arve-guld fra stuen, tørrrede blodet op, gik i bad, skiftede tøj og lagde sig til at sove. Næste dag hævede hun penge på mandens konto og købte et stort slagte-trug i plastic, som det stivnede lig ved hjælp af to kosteskafter blev bakset op i inden hun tapede låget fast.

Slagte-truget blev skjult i et værelse bag nogle flyttekasser og så kørte Winni Andersen med sin yngste datter i en leje-bil til hendes lejlighed i Spanien. Undervejs skaffede hun sig af med mukkerten og et blodtilsølet tæppe på en tysk rasteplads.

Forinden anmeldte hun til Folkeregisteret, at manden var flyttet - og hun lænsede i månederne derefter hans konto for 20.000 kroner. Flere gange var hun hjemme fra Spanien og boede i lejligheden, hvor liget stadig stod i slagte-truget.

Først fire måneder senere, 22. juli 1994, blev det opløste lig fundet af Winni Andersens datter og hendes kæreste. Hårdt presset havde Winni Andersen lånt datteren lejligheden, mens hun var i Spanien, mod løfte om ikke at gå ind i værelset, hvor flytte-kasserne med Jans ting stod. Men det gjorde datteren alligevel og opdagede plastic-karret med det opløste lig.

Winni Andersen blev anholdt i Spanien og udleveret til Danmark, hvor hun tilstod mordet og den 21. juni 1995 blev hun idømt 10 års fængsel - og frakendt arveretten efter Jan Andersen.

Dømte prøveløslades normalt efter afsoning af to-tredjedele af straffen. Det er seks et halvt år ved en straf på 10 års fængsel - men det er også normalt at en dømt, der har afsonet halvdelen af straffen, "udsluses" ved en af kriminalforsorgens pensioner inden den endelige løsladelse.