Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Misbrugt som barn - har nu et problem

Kære Joan

Jeg er en ung pige på 23 år, der har et problem. Jeg kan godt få lyst til sex, hvis der opstår pirrende situationer, ved flirten, eller hvis man bliver masseret, og personen, der masserer, er tæt på at røre visse steder, men ikke gør det.

Derimod lukker min krop totalt af, og jeg bliver nærmest panikslagen, hvis min kæreste rører direkte ved mine bryster eller andre private dele. Eller hvis jeg kan mærke, at min kæreste rører mig for at få sex. Dette har skabt problemer for mig og min kæreste gennem fire år.

Jeg ved godt, hvor problemet stammer fra: Fra jeg var ca. otte år gammel og et par år frem blev jeg seksuelt udnyttet af en ældre mand.

Jeg kan tydeligt huske følelsen af, at hver gang det gik op for mig, at han ville røre mig, så blev jeg nærmest som en zombie og lukkede totalt af for det følelsesmæssige system. Jeg ville bare have det overstået, og jeg kunne jo ikke undgå det alligevel. På et tidspunkt, efter et foredrag i skolen om sexmisbrug, fandt jeg ud af, at jeg ikke havde nogen skyld, og så nægtede jeg at besøge ham mere.

Jeg har talt med en læge om det, og hun henviste mig til en psykolog. Jeg var der kun én gang, men jeg kunne ikke rigtigt se, hvad det kunne hjælpe på mit problem. Jeg ved ikke, hvad jeg skal gøre for at få et normalt sexliv, hvor jeg ikke oplever den lille, bange pige, der gemmer sig inde i mig.

Med venlig hilsen

Den grædefærdige

SVAR:

Kære Grædefærdige

Jeg synes, at du skal skynde dig op til lægen igen og få en henvisning til en ny psykolog eller sexolog. Du kan ikke regne ud, hvad der sker hos psykologen. Du må have tillid til, at hun er dygtig nok til at hjælpe dig.

Det er ikke sundt at gå rundt med en følelse af at være en lille, bange pige indeni. Det er bedst at få talt med en professionel terapeut om tingene. Det kan fjerne din frygt og give dig modet tilbage. Når man har oplevet at blive seksuelt misbrugt som barn, vil det selvfølgelig påvirke éns seksualitet senere i livet.

Og det er da helt forståeligt, at oplevelserne fra fortiden dukker op, hvis din kæreste rører ved dig på en bestemt anmassende måde. Du må gøre ham klart, at du lukker af for hans kærtegn, når han gør det på den måde.

Du beskriver så tydeligt i dit brev, hvad du bryder dig om seksuelt. Prøv at vise ham, hvad du mener. Han vil opdage, at du åbner og får lyst, når han bruger antydningernes sprog. Del med ham, at du ønsker at gå hos en psykolog, og bed ham op at bakke dig op i det. Det vil i sidste ende også være til gavn for ham selv.

Kærligst Joan

Andre læser også