Lyt til artiklen

Den israelske sundhedsminister mener, at svineinfluenzaen skal omdøbes til ’Mexicansk Influenza’, fordi sygdommens navn fornæmer både jøder og muslimer.

Sundhedsminister Yakov Litzman mener, at referencen til svin er fornærmende overfor begge religioner, for både muslimer og jøder anser grisen for at være et urent dyr.

Det skriver nyhedsbureauet AP.

- Vi burde kalde sygdommen 'mexicansk influenza' og ikke svineinfluenza, sagde ministeren ved et pressemøde på et hospital i det centrale Israel.

Forskerne er stadig ikke helt klar over, hvor svineinfluenzaen først opstod. Man mener, at svineinfluenzaen opstod i Mexico, hvor mere end 100 personer efterhånden er døde af sygdommen, men det første tilfælde blev registreret i U.S.A.

Forskerne mener derfor ikke, at man kan sige, at sygdommen har noget specielt med Mexico at gøre. Desuden frygter forskerne, at en ændring af sygdommens navn til ’Mexican Flu’ vil give Mexico et dårligt ry.

Der er indtil videre kun blevet indlagt to israelske statsborgere med symptomer på svineinfluenzaen, og det er endnu ikke fastslået, om de lider af den frygtede influenza.