Ni personer er afgået ved døden, efter at de blev påkørt af en hvid varevogn i den nordlige del af den canadiske storby Toronto mandag. Det beretter byens politi ifølge nyhedsbureauet Reuters.

Chaufføren kørte varevognen ind i en gruppe fodgængere i et større vejkryds, hvorefter han flygtede fra stedet i bilen. Manden blev dog kort efter anholdt nogle gader derfra, melder Torontos politi.

Yderligere 16 personer er kommet til skade.

Politiet ved ikke umiddelbart, hvad der kan være motivet til chaufførens handling. Det er ikke givet, at der ikke er tale om en ulykke.

Politiet afhører vidner og undersøger overvågningskameraer, som kan have filmet hændelsen, forklarer vicedirektør ved Torontos politi Peter Yuen til nyhedsbureauet AP.

(artiklen fortsætter under billedet)

Betjent undersøg varebilen, der skulle have ramt fodgængerne.
Betjent undersøg varebilen, der skulle have ramt fodgængerne. Foto: Cole Burston
Vis mere

- Jeg kan forsikre offentligheden om, at vi bruger alle vores ressourcer på at undersøge denne tragiske hændelse, siger han.

CNN citerer vidner for, at chaufføren blev ved med at køre, selv om han ramte flere personer, og folk skreg til ham, at han skulle stoppe bilen.

Varevognen kørte ind i fodgængerne omkring klokken 13.30 lokal tid, hvilket er klokken halv otte dansk tid, skriver politiet på Twitter.

Det skete omkring 30 kilometer fra den centrale del af storbyen, hvor de store industrilandes udenrigsministre i G7-gruppen mødtes mandag.

/ritzau