BERLIN: Fem millioner kroner ved kasse et. Det skal prinsesse Carolines mand, prins Ernst August, betale, hvis det står til statsadvokaten i Hannover.

Statsadvokaten har udskrevet de klækkelige dagbøder på grund af prinsens blodige overfald på en tysk diskoteksejer i Kenya.

Den 52-årige Josef Bruhnlehner blev tævet til lirekassemand af Ernst August og fire af hans medarbejdere, som kom i motorbåd til ferieøen Lamu den 14. januar i år.

Prinsen gennemtævede den forsvarsløse Bruhnlehner så voldsomt, at han blev fløjet i ambulancehelikopter til Nairobi, hvor han lå i coma i flere dage.

Prins Ernst August slap fra det kenyanske politis efterforskning ved at vise et britisk eller monegaskisk diplomatpas.

Men tyske myndigheder mener ikke, at en tysk statsborger ustraffet kan mishandle andre landsmænd i udlandet. Derfor blev Josef Bruhnlehners anmeldelse taget alvorligt.

Hvis prinsen ikke i løbet af to uger betaler sine dagbøder, vil der blive rejst tiltale mod ham. Så vil han blive tvunget til at forklare sig - og forsvare sig - for åben ret. Og det vil måske blive en smule for pinligt for ham.

Ud over den gedigne bøde, venter der et privat sagsanlæg fra diskoteksejer Bruhnlehner. Han vil kræve en meget stor erstatning fra manden, som også er nummer 26 i den britiske arvefølge til kronen.

asva