Den københavnske Metro åbnede i dag strækningen Frederiksberg-Vanløse. Det skete to måneder før planlagt. Der var først på eftermiddagen en afbrydelse på 12 minutter på grund af en alarm, oplyser Ørestadsselskabets driftsdirektør Per Als. Den nærmere årsag er ikke oplyst, men alarmen kan skyldes noget, der er kastet ned på sporene eller en fugl.

Stationen Lindevang er hermed forbundet til Vanløse. Fra Nørreport kan man nu nå Vanløse på ni minutter. Metrotogene vil foreløbig ikke standse på Vanløses nærmeste station, Flintholm, fordi dennes s-togsstation endnu ikke er færdigindrettet. Strækningen Frederiksberg-Vanløse blev tidligere betjent med s-tog.

Fremover kommer der flere Metro-tog til tiden i København. Det lover

Ørestadsselskabet, efter at den sidste strækning af etape 2 er blevet indviet.

Tal fra Ørestadsselskabet viser, at den italienske operatør Ansaldo aldrig har leveret det, som de lover i deres kontrakt: At 98 tog ud af 100 kører til tiden. Kun i december 2002 var Ansaldo tæt på målet.

Her kørte 97 tog af 100 planmæssigt. En del af undskyldningen har været testkørsler op til åbningen af den nye strækning søndag.

Derfor er der nu Metro-tog til tiden i sigte, siger vicedirektør Per Als fra Ørestadsselskabet.

- Nu er testkørslen slut, og vi er færdige med de fleste sammenkoblinger af systemerne på den gamle og den nye strækning.

Så det, regner vi med, vil medvirke til at sikre stabiliteten.

Det bliver bedre, siger Per Als til DR København. Han regner dog ikke med at nå målet på 98 tog til tiden før efter jul.

/ritzau/

Andre læser også