BOGMESSE 2007: På overfladen er bogmessen, som den plejer at være: Bøger til alle sider, kendte forfattere og tusindvis af mennesker. Men noget er anderledes i år, og man skal passe på – unge, smukke piger lokker dig til at tage blade, købe bøger og tegne abonnementer på ting og sager.

Som den ene Medusa efter den anden, står de unge smukke piger, så snart man går ind ad dørene til Forum.

Man ikke må kigge dem i øjnene, for ellers bliver man lokket hen til dem og forvandlet til lyttende stenstøtter. De smiler til en og prøver at få en til at tegne et meget billigt avis-abonnement - der i starten sørme også er gratis.

Med den ene hånd fungerende som skyklap, når bt.dk’s udsendte at nappe en avis i farten.

Vi skal smile og være søde
Lige inden indgangen til presserummet mødes man af to af de smukkeste Medusa'er. Line Albrechtsen og Julie Ebskov på 20 år. De smiler begge og prøver at få tegnet et abonnement på et psykologi-blad. De er meget snakkesaglige og fortæller gerne om deres tricks:

- Vi smiler meget til folk, og så smiler de igen, siger Julie, og Line bryder ind:

- Der er nu også nogle, der kigger mærkeligt på os, når vi smiler til dem, men de fleste er rigtig søde.

De smiler og griner, mens de snakker, og man bliver stående som en anden stenstøtte og lytter og smiler med som en anden genert skoledreng.

- De fleste mænd går nu altså forbi, men der er altså også rigtig mange, der har deres koner med. De ville måske ikke blive begejstrede for, at deres mænd kom hen til os, griner de.

- Jeg har serveret i bikini før i Monaco, men det ville nok ikke være så smart herinde. Trods alt, siger Julie

Snydetricks
Sekunder inden et ubrugeligt abonnement tegnes, dukker redningen pludselig op i skikkelse af hjerneforsker Peter Lund Madsen. Han fortæller, hvad der sker, når man drages mod noget man egentlig ikke har brug for, kun fordi det har en ’flot indpakning’:

- Jamen, det er jo faktisk snydetricks, de bruger. Bøger og lignende skal fanges for deres indhold, og ikke for dem der sælger dem eller spreder budskaberne. Men der er nogle områder i hjernen, der bestemmer, hvad der fanger os, og hos mænd er det altså bare unge og smukke kvinder, vi drages af. Derfor er det smart. Men stadig er det lidt snyd, siger han og lader de to piger komme med flere tilbud.

Bt.dk’s mand i marken endte derfor med at melde sig til et drømmetydningsseminar, hos en psykolog. Ak ja - de kvinder, de kvinder...