Kriseramte virksomheder begynder at spare på rengøringen, oplever branchen. ISS gør sig klar med rådgivning om, at medarbejderne selv må ud med skraldet.

Lidt mere snavs på gangene og medarbejdere, der selv skal tømme skraldespanden på kontoret, kan blive konsekvensen af nedgangstider for de danske virksomheder.

I Rengøringsselskabernes Branche- og Arbejdsgiverforening (RSBA) fortæller sekretariatsleder Jan Borch Corell, at han mærker to tendenser fra medlemmerne:

- Nogle siger, at de ikke kan mærke det, fordi de primært har offentlige kunder, mens andre mærker, at krisen rammer virksomhederne, som derfor gerne vil reducere rengøringen. Det er jo som ringe i vandet, siger han.

Rengøringsfirmaet ISS mærker også effekten af den økonomiske krise. Blandt andet er nogle af kunderne gået konkurs.

Ifølge Divisionsdirektør i ISS Ole Breinholt er der nogle områder, hvor virksomhederne ikke må slække på hygiejnen, mens andre bedre kan tåle en nedprioritering.

- Toiletter, baderum og køkkener, steder som kræver en høj hygiejnestandart, skal ikke reduceres, siger han.

I stedet kan gange og kontorer eksempelvis rengøres lidt sjældnere. Det kan betyde, at et kontor kun bliver gjort rent en gang i ugen, og medarbejderne derfor selv skal ud med skraldet.

/ritzau/