Arh dér. Sådan var der nok nogle stykker, der tænkte på Rådhuspladsen i København i går. For pludselig dér midt i Folkebevægelsens Ungdoms "Folkefest mod Euroen" stod den gamle rap-pionér MC Einar og skrev autografer på sin comeback-single "Åh, nej", forfattet af en af Bevægelsens folk.

Bortset fra børnesangen "Oles nye autobil", et gæsterap på Østkyst Hustlers' "Verdens længste rap" og et par kultiske optrædender på spillestedet Operaen på Christiania og en miniturné med Jan P Rapband har Einar Enemark nemlig gemt sig fra offentligheden i ti år.

"Det her er to fluer med ét smæk, for jeg synes både, at EU er et temmelig giftigt projekt, og jeg vil gerne tilbage til musikken," siger Einar der i de mellemliggende år blandt andet har arbejdet som skibskok.

I hiphoppens spæde år i midt-80'erne var han egentlig ikke grebet af "Den nye stil", som MC Einars debut hed i 1988, men han blev hevet ind i miljøet af skolekammeraterne Nikolaj Peyk og DJ Jan, der er fortsat som frontfigur og DJ i Østkyst Hustlers. Derfor har han ikke været med i hiphop-inderkredsen, siden tekstforfatter Peyk forlod gruppen efter deres anden CD, "Arh dér". Nu vil han gerne tilbage.

"Det er ikke så nemt dét der med de fede tekster, for det skal jo både være morsomt og swinge,"

Økonomisk er den anti-EU-rap'en nok ikke vejen frem. I går blev den solgt for kun en 20'er, og på www.eurofori.dk kan downloades gratis.

Hent singlen hos: www.eurofori.dk