Kapitalfonden CVC måtte sluge skrappe krav fra Konkurrencestyrelsen for at få myndighedernes accept af fusionen af de knap 290 Matas-butikker.

Konkurrencestyrelsen har stillet en række skrappe krav til kapitalfonden CVC for at godkende købet af Matas-kæden. Konkurrencerådet mener, at fusionen ville hæmme konkurrencen, hvis ikke en række krav opfyldes, og det er parterne nu gået med til.

Rådets betænkeligheder gik bl.a. på det nye Matas' muligheder for at påvirke priserne på markedet, mulighederne for at øge barrierer for nye konkurrenters adgang til markedet samt eksisterende konkurrenters muligheder for at ekspandere.

Kravene handler blandt andet om, at det nye Matas ikke må indgå eksklusivaftaler med leverandører af luksuskosmetik, der allerede forhandles på det danske marked, og at man ikke må søge at påvirke leverandørers aftaler med konkurrenter.

Samtidig må Matas i en bestemt periode ikke opkøbe konkurrenter, hvis de er en del af en konkurrerende kæde med tre butikker eller derover. Og Matas må kun byde på koncessioner i danske lufthavne eller på færger, der besejler danske havne, hvis der fremover vil være mindst to konkurrerende virksomheder på stedet .

/ritzau/