Et grufuldt syn mødte i weekenden chokerede bilister på Øresundbroen. Hundredevis af smukke sangdrosler lå spredt ud over kørebanen med brækkede nakker og knækkede vinger.

Flere fugle lå stadig og sprællede med vingerne, da de blev kørt over af de mange biler.

"Det lykkedes os at fjerne nogle af fuglene, men vi var tvunget til at lade de fleste blive kørt over", fortæller Annette Jørgensen, trafikleder til Kvällsposten.

Fuglene, deriblandt også rødhalse, bogfinker og gærdesmutter, blev lokket i dødsfælden af de kraftige lyskastere på broen.

Kombineret med tåge blev det skæbnesvangert for de mange fugle, der blev draget af de oplyste pyloner.

Enten drattede fuglene ned i havet af udmattelse, eller de blev blændet af det skarpe lys og i flugten knust mod de høje pyloner på broen.

Når det er dårligt vejr plejer de svenske trækfulge at hvile sig inden de flyver mod Danmark, men lyset får dem til at tro at det er fastland, så de søger henimod det.

Det var tilfældet søndag morgen, mener den svenske ornitolog Kenneth Bengtsson.

"Jeg tror, at det var en kombination af tågen og lyset, der var skyld i det her. Og det vil nok ske igen. Derfor bør Øresundsbrokonsortiet overveje at afskaffe den æstetiske belysning ," siger en berørt Kenneth Bengtsson.

Dansk Ornitologisk Forening er allerede blevet kontaktet af flere medlemmer, der kunne fortælle om det grusomme syn, der mødte dem på broen søndag morgen.

Øresundsbrokonsortiet har nu sat en undersøgelse i gang, for at finde grunden til det store antal døde småfugle, der overvejende var sangdrosler.

"Det er ikke helt enkelt at vide, hvad der foregår i hjernen på en fugl. Derfor har vi nu bedt Skåne Ornitologiske Forening om at undersøge sagen nærmere for os.

Vi ved endnu ikke, hvorfor det er sket, så derfor har vi ikke besluttet os for, hvad der skal gøres. Hvis det er første og sidste gang vi ser det her, farer vi ikke ud og laver om på det, siger Claus Dynesen, Miljøchef i Øresundsbrokonsortiet.

I løbet af dagen blev kørebanen spulet ren af Øresundbroens vejpatrulje, og var igen klar til den travle trafik.
SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.