Autocamper-ejerne kan ikke jages, hvis de holder sig inde i vognen og ikke ruller markisen ud.

Striden mellem campingplads-ejerne og ejerne af autocampere, der ikke vil betale for at bo på dyre campingpladser, har nået nye groteske højder.

Det er forbudt for en autocamper at holde uden for en campingplads med markisen på vognen rullet ud og en klapstol stillet uden for vognen. Så camperer ejeren nemlig, og det må man ikke i Danmark uden for godkendte campingpladser.

Uden klapstol og markise foran vognen parkerer man bare, og det må man godt.

Aftensol i det fri må kun nydes til campingpladsernes takst.

Stridens kerne skal ifølge ejerne af autocampere findes et helt andet sted.

Formanden for de 1.000 danske ejere af autocampere, Connie Møller, Dansk Auto Camper Forening:

»Vi udgiver en autocamper-guide. Foruden at anvise campingpladser anviser den også ca. 200 holdepladser for autocampere.

Der er f.eks. private, der låner deres indkørsel ud til et par autocampere og til 50-60 kr. pr. nat i stedet for dyre campingpladser.

Den guide kender udenlandske ejere af autocampere også. De ofrer gerne de 150 kr., den koster, for at spare penge i Danmark.

Mange lystbådehavne vil også gerne have autocampere, der betaler det samme som for en lystbåd.

Vores guide indeholder også fortegnelser over, hvor autocampister kan komme af med deres affald på en renlig og lovlig måde.

Men det generer campingplads-ejerne, og paraplyorganisationen Campingrådet farer derfor altid ud og tordner mod autocamperne i agurketiden.

Men vi har altså Trafikministeriets ord for, at når vi ikke ruller markisen ud eller stiller borde foran vognen, må vi parkere på samme måde som andre biler.

Og de resterende behov kan løses ved hjælp af vores campingguide.«

Poul Fejer Christiansen, direktør for Campingrådet, er i øjeblikket på ferie. I Campingrådet har campingpladsejerne flere pladser end autocampernes forening, der også hører under Campingrådet.

»Men vi melder os ud af rådet, hvis det ikke kan leve med, at vi har 200 særlige pladser i småhavnene og indkørsler over hele landet til autocamperne, der jo ikke forurener, fordi alt, inklusive affald og vand, bliver i vognen.

Først tager vi debatten med Campingrådet,« siger Connie Møller.

Mødet finder sted i begyndelsen af august.