Hvordan kan en tilsyneladende normal, velbegavet ung kvinde falde for en mand, der har myrdet sin mor og parteret sin kæreste og hendes to små drenge?

SÅDAN ER LUNDINS TAKTIK

DE TILTRÆKKES AF MORDERE

LUNDINS FORBRYDELSER

LÆS LUNDINS KÆRESTEBREV TIL MARIANN


Svaret falder - delvist - i et interview med Peter Lundins eks-kone Mariann Poulsen på Kanal 4 tirsdag aften. 'Han styrede mit liv, også udenfor fængslet, og jeg har stadig følelser for ham. Men det er blandede følelser, siger 24-årige Mariann Poulsen i programmet.

- Det var både en besættelse af ord, men også en erotisk besættelse, siger kvinden der, siden hun var 15-årig teenager, har ført et skjult dobbeltliv med kontakt til Lundin.

SCROLL NED OG LÆS MERE

Jeg er ked af det, jeg har gjort
I mere end fem år havde Mariann Poulsen en fast kæreste, samtidig med at hun havde intim kontakt med Peter Lundin, som hun skrev sammen med og besøgte jævnligt i fængslet. De sidste fire år har hun endda haft en datter med eks-kæresten udenfor. En datter som Mariann Poulsen, der oprindeligt er fra Færøerne, i dag har forældremyndigheden over.

- Når jeg tænker på min datter, så er jeg ked af det, jeg har gjort, siger Mariann Poulsen, der selv har svært ved at forstå, hvorfor hun er så tiltrukket af Lundin, at hun har haft kontakt med ham i hele sit voksenliv.

Det var så grusomt
- Da jeg besøgte ham første gang, skulle jeg først tale med en psykolog og en afdelingsleder i fængslet. Peter var også til stede, og da de læste hans domme op, lukkede jeg helt af for det. Det han havde gjort var så grusomt, at hvis jeg skulle have taget det ind, kunne jeg jo ikke have haft noget at gøre med ham, siger Mariann Poulsen, der blev gift med Lundin i fængslet 29. september i år.

Kun 11 dage efter begærede hun skilsmisse. Bl.a. fordi hun havde fundet ud af, at Lundin havde forhold til andre kvinder.

- Vores bryllup var meget surrealistisk. To vagter første os ind (i fængslets kirke. red). Vi var begge klædt i sort. Jeg græd, og Peter holdt min hånd og blev ved med at sige, hvor meget han elskede mig.

Hvorfor holder han ikke kæft?
Han blev ved med at tale, og jeg blev ved med at græde. På et tidspunkt tænkte jeg: vi er i en kirke, hvorfor holder han ikke kæft? Jeg havde meget svært ved at få sagt ja.

- Jeg havde forestillet mig, at vi skulle have en familie sammen, men da vi var alene i besøgslokalet og døren blev låst, gik virkeligheden op for mig. Jeg så min datter, min kæreste og hele familien Danmark for mig. Jeg vidste, at det her ville komme ud, siger Mariann Poulsen, der stadig ikke er fri af Lundins påvirkning.

Jeg blev meget hidsig
- Han kom så dybt ind i mig, at han styrede mig. Selv når jeg var udenfor fængslet. Alt forandrede sig, jeg blev meget hidsig og mine holdninger til religion og meget andet ændrede sig. Når jeg hørte mig selv tale med andre mennesker, måtte jeg tit spørge, om det var mig eller Peter, der talte, siger Mariann, der stadig er så viklet ind i massemorderens spind, at hun to gange i programmet siger, at hun savner ham.

En besættelse
- Jeg savner ham og de ord og den bekræftelse, han gav mig. Det var både en besættelse på ord, men også en erotisk besættelse. Han er meget velformuleret og kærlig, og det var så intenst, at det nok er svært at forstå for mennesker der ikke har prøvet det.

Føler stor skyld
- Jeg blev så besat af ham, at jeg kunne glemme hans gerninger, og lige nu føler jeg stor skyld overfor hans ofre, og de efterladte til dem han har gjort ondt. Jeg føler også skyld overfor min datter, min familie og min eks-kæreste, fordi jeg blev så forelsket i det han sagde til mig.

SÅDAN ER LUNDINS TAKTIK

DE TILTRÆKKES AF MORDERE

LUNDINS FORBRYDELSER

LÆS LUNDINS KÆRESTEBREV TIL MARIANN