Den 25. maj 1984 likviderer HA-rockeren Jørn ’Jønke’ Nielsen på brutal vis Bullshit-præsidenten Henning Norbert Knudsen, der er kendt som ’Makrellen’. Det sker for øjnene af Robinson-veteranen Pia Soldthved Larsen, der efter mordet har brændende lyst til at slå HA’eren ihjel.

Det er morgen den 25. maj 1984 på Agerlandsvej 19 på Amager. Rockerparret Pia og Makrellen skal til Christiania for at afhænde en bunke hash, men Pia mærker, at ’der er noget galt’.

I lang tid har de følt sig stressede af det barske miljø. Den stigende rivalisering mellem rockergrupperne Hells Angels og Bullshit er spidset til, og våben er en fast del af en voldelig hverdag.

Rockerparret sætter sig ud i deres folkevognsrugbrød. På den anden side af vejen holder en varevogn. Sidedøren glider til side, mens der springer en mand med en maskinpistol ud. Han lægger an til skud.

- Først troede jeg at, det var nogle, som lavede sjov med os, fordi han dinglede sådan lidt fra side til side. Men lige pludselig hører jeg skud og bliver afsindig bange. Jeg kaster mig ud af bilen og mærker et ordentligt dunk i ryggen og tror først, at jeg er ramt, men det har enten været døren eller Henning. Jeg kryber om bag bilen og ligger der helt stille, mens der bliver skudt. Det hele går meget hurtigt, siger Pia, der dengang var 22 år. I dag er hun 45.

Dræbt som en hund
Da skyderiet holder op, hører Pia nogle skidt. Hun tror, at morderen har set hende og er på vej hen mod hende. Hun løber rædselsslagen rundt om hjørnet, mens hun hører endnu en serie kugler blive pumpet ind i Makrellens krop, der nu hænger blodig ud af døren.

Pia springer desperat ind i en tilfældig bil, hvor en dame forfærdet ser på hende.

- Kør for satan kør, skriger Pia, og kvinden bag rattet tør ikke andet. Kort efter ser de Jønke komme cyklende forbi. Pia får ringet til politiet og medlemmer af Bullshit og vender så tilbage til sit hjem.

- Der så jeg, at han var skudt i stykker. Det bliver man af så mange skud. Den dag faldt mit tårn. Han blev aflivet som en landmand dræber sin hund bag laden. Det har ødelagt meget for mig, og det er næsten blevet en plage, fordi jeg konstant bliver konfronteret med det, siger Pia.

Han smadrede mit liv
Umiddelbart efter likvideringen går Jønke under jorden. Først efter fire år bliver han dømt for sin brutale og iskolde gerning.

Jeg ville måske have følt et behov for at se ham blive dømt hurtigere… - Jeg havde et stort behov for at slå Jønke ihjel og brugte to år af mit liv på at lede efter ham, men jeg kunne ikke finde ham.

Hader du ham? - Had er en følelse, og jeg kan ikke have følelser for en mand som ham. Og jeg har intet at sige til ham i dag. Jønke smadrede mit liv. Fra da jeg var 22 til 25 år kan jeg ikke huske ret meget. Jeg var meget kold, og jeg kunne sidde i et selskab med 100 mennesker og være ensom.

Midt i sorgen og de uhyggelige billeder og lyde i hovedet må Pia hele tiden kigge sig over skulderen. Hun er jaget, fordi hun har fortalt politiet, hvad hun har set - Jønke.

- Jeg gik med våben for at beskytte mig selv. Politiet kunne ikke beskytte mig, og hver gang de stoppede mig på gaden, fandt de min pistol og sendte mig i fængsel. Jeg røg ind og ud mange gange, siger hun.

Vendepunktet
Efter nogle år føder Pia sit første barn. Hun har ikke fundet kærligheden i en ny mand endnu, men datterens ankomst bliver et vendepunkt for Pia, der ikke længere føler trang til at dræbe Jønke. Senere kommer der også en søn til verden. Det sker med en anden mand.

Langsomt kommer hun ud af rockermiljøet, men hun føler sig i dag ufrivilligt forankret i det på grund af mordet på Makrellen. Hun bliver aldrig glemt – især på grund af Jønke.

- At få børn er det bedste der er sket mig. Jeg har ellers aldrig rigtig drømt om det, siger Pia, der i dag har fundet en ny mand som hun elsker. Det var ikke tilfældet med de andre.

- I lang tid turde jeg ikke elske en mand, for han kunne jo forsvinde igen. Men det er rart at prøve at være lykkelig igen, men man skal huske at være lidt ydmyg, siger Pia, der i dag er helt ude af rockermiljøet. Hun har dog stadig kontakt til Makrellens familie.