Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

»Der sker noget med mænd, når de får bukserne af,« siger leder af svømmehal

For de af B.T.'s læsere, som ikke er vant til at komme i et dampbad eller en offentlig svømmehal, følger her en afsløring af, hvad der kan ske af opsigtsvækkende ting skjult i varmedisen eller klorvandet.

Vi taler om sex.

Angiveligt foregår det overalt i danske svømmehaller. Men særligt udbredt er fænomenet i Århus, hvor byens offentlige svømmehal betegnes som et regulært elskovs-paradis for især bøsser.

Og mændenes omsorg for hinanden udspiller sig ikke altid i smug!

»Jeg oplever ofte mænd pille ved sig selv eller hinanden.

Det er ikke noget, som direkte chokerer mig, men jeg synes bestemt ikke, at den slags - f.eks. onani - bør foregå i al offentlighed i en svømmehal.

Jeg er ikke selv blevet befamlet, men er blevet spurgt af andre mænd, om de måtte tørre mig efter badet,« forklarer 22-årige Kim Myklebust, som er fast gæst i svømmehallen.

Den lokale radio i Århus, Radio Østjylland, har researchet fænomenet og kan bl.a. afsløre, at på dating-steder på internettet som »Scor.dk« og »Gayweb.dk« vrimler det med profiler, hvor mænd søger andre mænd til at dyrke sex i svømmehallen i Århus.

»Det er rigtigt nok,« siger stedets chef, driftsleder Hans Lumbye.

»Der er også annoncer i bøssernes egne blade, hvor svømmehallen angives som det perfekte mødested,« tilføjer han.

Han vil, som han udtrykker det, ikke hænge specielle grupper ud, men blot fastholde, at der »foregår ting i svømmehallen, som ikke bør foregå«.

»Alle, der arbejder i det her miljø, ved, at der kan ske noget med mænd, når de smider bukserne. Men vi er meget opmærksomme på det og forsøger - så vidt muligt - at slå ned på synderne.

Vi vil simpelt hen ikke have det her,« siger svømmehals-chefen.

Ifølge B.T.s vandtætte oplysninger er den især gal i dampbadet. Her kan der - skjult af dampen - foregå lidt af hvert, men gryntelyde afslører gerne de formastelige.

»Vores livreddere og andet personale holder et meget vågent øje med de her ting.

Desværre kan det være svært at afsløre, bl.a. fordi de pågældende kan finde på at udstationere vagter, som varskoer de andre, når vi kommer,« forklarer Hans Lumbye.

Udsigt til helt at udrydde problemet med romantik i herreafdelingen er der altså ikke. Tidligere har stedets ledelse jagtet mændene, bl.a. med skriftlige advarsler og prompte udvisninger.

»Vi bortviser stadigvæk folk - og i værste fald anmelder vi dem til politiet. Men vi vil ikke hænge særlige skilte op og på den måde hetze en hel gruppe af vores gæster, for langt størsteparten af bøsserne opfører sig selvfølgelig helt efter reglerne.

Det er jo heller ikke kun bøsserne, den er gal med. Det kan også være mænd og kvinder, som kommer for tæt på hinanden, eller mænd, som måske er for nærgående over for børn, der kommer her. Den slags holder vi skarpt øje med,« fastslår Hans Lumbye.

Svømmegæst Kim Myklebust, som er nordmand, men bor i Århus, er især bekymret for børnene.

»Jeg kan såmænd godt personligt klare at se mændene gøre de her ting, selv om det er irriterende. Men børn bør skånes for det,« siger han.

»Spanien«, som den offentlige svømmehal i Århus hedder, gæstes hvert år af 225.000 østjyder - og de opfordres nu til at slå alarm, hvis de oplever uanstændige ting i badet.

»Det er den mest effektive måde at bekæmpe det her på.

Folk skal straks henvende sig til vores personale, hvis de bliver vidner til noget, som ikke bør foregå. Så kan vi gribe ind,« siger Hans Lumbye, som føler anledning til at understrege, at det ikke er hver dag, bøsser - eller andre - afsløres i uartige ting.

»Men jo, der er en del gnubberi, som ikke bør ske,« bemærker han.