Næste gang danskerne går til folketingsvalg, vil Dansk Folkepartis Louise Frevert med stor sandsynlighed blive valgt ind. Hun vil dermed være en af de første kvindelige folketingspolitikere, der er gift med en kvinde.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>19. januar i år blev Louise Frevert gift med den otte år yngre Susanne, der er flyttet ind i Freverts lejlighed på Østerbro i København.

Hun frygter dog ikke, at vælgerne vil dømme hende ud fra hendes utraditionelle ægteskab.

»Hvorfor skulle det betyde noget for valget? Det er ikke mit problem, at folk har fordomme. Det er jo dem, der er intolerante. Jeg har slet ikke overvejet, at det kunne være et problem.

Hvis jeg skulle have tænkt på, hvad folk tænker om mig, havde jeg ikke været et helt menneske i dag,« siger Louise Frevert, der i dag er medlem af Københavns Borgerrepræsentation.

Vil holde det hemmeligt

Med danskernes nuværende tilslutning til Dansk Folkeparti er det næsten sikkert, at Louise Frevert med sin opstilling på Frederiksberg kommer ind i Folketinget. Indtil videre har hendes ægteskab ikke givet anledning til bekymring.

»Vi har intet hørt. Der er kun nogle enkelte, der har sagt »nå«. Faktisk har vi slet ikke hørt noget overhovedet, og det overrasker mig lidt,« siger 48-årige Louise Frevert.

Da hun og 40-årige Susanne blev gift, var det kun de to, der mødte op på Københavns Rådhus. Ingen vidste, at de skulle giftes, og i lang tid var ægteskabet skjult for offentligheden.

»Men fuldmægtigen på rådhuset troede næsten ikke sine egne øjne. Han kendte mig jo fra rådhuset,« siger Louise Frevert.

Hun regnede slet ikke med, at ægteskabet ville blive kendt, men nu hvor det er kommet frem, generer det hende ikke at tale om det.

Heller ikke på den familiære front har kærligheden givet besvær. Louise Frevert har fire børn fra tidligere ægteskaber, mens Susanne ikke har børn.

»Den mindste var bange for at blive drillet i skolen, men det blev hun gudskelov ikke. Så børnene har virkelig taget det pænt,« siger Louise Frevert.

Hun mener heller ikke, at det er et problem i forhold til Dansk Folkeparti.

»Vi er et fleksibelt parti, og Pia (Kjærsgaard, red.) synes, at det er helt i orden,« siger Louise Frevert.

Derimod er hun åbenlyst harm over muslimernes syn på netop homoseksuelle.

»Jeg kan ikke tolerere, at de skal bestemme, hvad vi skal. De må have den religion, de lyster, men de skal fandme indordne sig, når de er her. Jeg kan slet ikke tolerere, at de er imod homoseksuelle. For hvad bliver det næste? De lyshårede,« spørger Louise Frevert.

Hun og Susanne var i Jylland, da muslimer kastede med sten efter deltagerne i en bøsse-parade.

»Det viser, at islam og demokrati er uforeneligt. Og jeg vil ikke finde mig i intolerance. Det rører ved den demokratiske ånd. Jeg tror ikke, danskerne vil finde sig i det.

Men desværre tror jeg ikke, at det gik op for danskerne, hvad der skete. De tror kun, at muslimerne bankede nogle transvestitter. Men det her er bare starten. Derfor skal vi gøre danskerne opmærksomme på, hvad det drejer sig om. At det ikke er så ufarligt.

Muslimer og homoseksuelle er begge minoritetsgrupper, og i stedet for at bekæmpe hinanden, bør vi få en dialog,« siger Louise Frevert.

Selv om hun og Susanne er åbne omkring deres ægteskab, er de ikke meget for at tale om brylluppet, hvor de selvfølgelig ikke havde brudekjoler på. Så havde det været svært at bevare anonymiteten.

De er heller ikke meget for at stå omslyngede på billederne.

»Det vil folk ikke bryde sig om,« siger Louise Frevert, der ellers mener, at danskerne er blevet mere tolerante, når det drejer sig om bøsser og lesbiske.

Derfor er hun næsten 100 procent sikker på, at hun bliver Dansk Folkepartis 18. mandat, når danskerne har sat deres kryds til næste folketingsvalg.

»Jeg regner med, at de vil stemme på en kvinde, der er fornuftig. Og det er jeg,« siger Louise Frevert med et stort smil og kigger kærligt på sin kone.