Vandt 1,6 mio. i lotto – nu skal huset på tvangsauktion.

Inger Pedersen jublede for to år siden, da hun vandt 1,6 mio. kr. i lotto. Endelig kunne hun realisere drømmen om en gård på landet. Men boligkrisen har vendt drømmen til et mareridt. Pengene er væk. Og hvis Inger Pedersen ikke kan finde en køber til gården inden ti dage, går gården på tvangsauktion.

- Da jeg vandt lottogevinsten, troede jeg, det var min chance for at flytte ud af Århus og få en gård på landet. Det har været min drøm i mange år. Jeg købte en trelænget gård i Pinstrup for 1,6 mio., og samtidig overtog jeg værtshuset »Perlen«, der ligger næsten lige ved siden af, siger Inger Pedersen, der er 51 år og tidligere skibskok.

Ramt af diskusprolaps
Men tingene gik ikke efter planen i drømmehuset på Djursland. Fem måneder efter, at hun havde ovedraget gården og værtshuset, blev hun ramt af diskusprolaps.

- Jeg skulle på hospitalet i tide og utide og kunne ikke passe værtshuset så godt, som jeg skulle.

Det betød, at kunderne udeblev og det hele begyndte at gå ned ad bakke. I normale tider havde jeg måske klaret det. Men med en boligkrise som nu er der ikke plads til uforudsete begivenheder. Hvis noget går galt, ramler det hele. Og nu står jeg med håret i postkassen, siger Inger Pedersen.

- Jeg skulle på hospitalet samme dag og bad om at få det udsat. Men det kunne ikke lade sig gøre. Nu ryger huset om ti dage, hvis jeg ikke finder en køber. Jeg har sat gården til salg til 1,5 mio. kr., og det kan være, jeg bliver nødt til at dumpe prisen yderligere.´

Jeg ligger vågen om natten og kan ikke sove på grund af bekymringer for, hvad der skal ske, hvis jeg ikke finder en køber. Det er meget trist, at det skal gå sådan, når man endelig får mulighed for at udleve sine drømme. Jeg er grædefærdig, siger Inger Pedersen

1. januar opsagde hun bevillingen på værtshuset. Men hun fik også sværere og sværere ved at betale terminerne på gården. Og for nogle måneder siden fik hun brev om, at hun skulle komme til et møde om sagen. Ellers røg huset på tvangsauktion.