Hun har fået mange tilnavne i de seneste par år. "Den nye Ritt", "Socialdemokratiets unge håb", og "Partiets prinsesse" er bare nogle af dem. Lotte Bundsgaard er kun i gang med sit tredje år i Folketinget for Socialdemokratiet. Men i går sprang den 27-årige fynbo direkte ind på den politiske super-arena.

Det skete, da Nyrup bad hende overtage By- og Boligministeriet og Ligestillingsministeriet fra Jytte Andersen. Dermed bliver hun den yngste kvindelige minister nogensinde.

"Det er drømmeministeriet, og jeg er utrolig glad for, at Nyrup spurgte mig," sagde en glad Lotte Bundsgaard efter overdragelsesreceptionen i ministeriet.

Onsdagen havde hun brugt på at købe julegaver og var begyndt at glæde sig til at holde ferie. Så hun blev mildt sagt meget overrasket, da hun ved 21.30 tiden onsdag aften fik statsministeren i røret og måtte indse, at hun godt kunne droppe planerne om julefri.

"Han spurgte, om jeg ville have posten og sagde, at han troede på, at jeg kunne klare det. Så jeg sagde straks ja tak," siger hun.

Det pres, der ligger på den unge socialdemokrats skuldre, kunne tynge selv den mest hærdede partisoldat, men hun er ikke spor nervøs.

"Jeg har respekt for opgaven, og jeg ved, at jeg skal yde et stort stykke arbejde. Men jeg glæder mig meget til at komme i gang," siger Lotte Bundsgaard.

Da B.T. talte med hende for få dage siden, ville hun ikke selv tale om en ministerpost, og hun spøgte med, at det sikkert først ville blive aktuelt om mange år. Det fik hun ikke ret i.

Mange har indtil i går nævnt hende som et emne til Nyrups rokade, men også taget det forbehold, at han ville veje hende og finde hende for ung. Endnu.

Men flere af hendes S-kolleger på tinget er ikke i tvivl om, at hun er klartil jobbet. Og de karakteriserer hende som yderst flittig, entusiastisk og ambitiøs.

Hun er meget aktiv på partiets gruppemøder, og i udvalgene er hun også vellidt. Faktisk er der ingen, der kan sige noget negativt om hende. Kun at hun er utålmodig, men det er ikke nødvendigvis et dårligt træk at have som politiker, mener de kolleger B.T. har talt med.

Lotte Bundsgaard har indtil Nyrups opringning været partiets forsvarsordfører og har også siddet i uddannelsesudvalget og retsudvalget. Nu kan hun se frem til posten som hele Danmarks vicevært.

Hun er gået den slagne vej til toppen i Socialdemokratiet. Præget af en opvækst i et socialdemokratisk hjem meldte hun sig som 15 årig ind i DSU i Odense, hvor hun senere blev formand.

I fire år var hun næstformand i DSU's landsorganisation, inden Ritt Bjerregaard i 1996 blev EU-Kommissær og hendes Otterup-kreds blev ledig. Her blev Lotte Bundsgaard valgt til kredsens Folketingskandidat og kom med 17.598 personlige stemmer ind i Folketinget ved valget i 1998.

Ind imellem det politiske arbejde har hun også haft tid til at uddanne sig til lærer.

Privat er Lotte Bundsgaard gift med Søren Thorsager, og de har en lille datter. Hun mødte Søren i DSU, og han er medlem af Odense Byråd for Socialdemokratiet.

"Miljøet herinde på Christiansborg er enormt fascinerende, men nogle gange får jeg det sådan, at jeg bare skal hjem til Fyn - det er mit helle. For at være en god politiker skal man have et liv ved siden af. Det tror jeg er meget vigtigt.

Men nogle gange kan der da være utrolig meget pres på, og så er det vigtigt at have et godt bagland. Og jeg har et fantastisk bagland - havde jeg ikke det, så kunne det ikke hænge sammen," siger hun og erkender at netop baglandet nu bliver endnu vigtigere.