Fire vidner og en parkeringsbillet overbeviste ikke Center for Parkering – så det hele endte i retten.

Fire vidner og en parkeringsbillet overbeviste ikke Center for Parkering – så det hele endte i retten.

Det startede som en hyggelig aften ude med nære venner. Efterfølgende ventede et års helvede med trusler, rykkergebyrer og retssager for Peter Rytter, der til sidst i denne uge kunne strække armene i vejret – han havde slået systemet.

Den 1. februar tog han med fire venner ind til København for at spise en god middag og høre noget musik. Det var mildt sagt lortevejr, så han satte medpassagererne af ved restauranten og fandt selv en parkeringsplads. Her trak han en p-billet, placerede den i forruden og gik ind og spiste med de andre.

Da de fem kom ud igen, sætter de sig ind i bilen og kører af sted. Pludselig ser Peters kone noget sidde i vinduet. En af medpassagererne jokede med, at det var en parkeringsbøde, men når de aldrig at tjekke, da den blæser væk i det dårlige vejr.

To måneder senere modtager han første rykker på bøden. 500 kroner plus ekstra 250 i rykkergebyr. Herefter følger trusler fra Told og Skat og tre yderligere rykkergebyrer, selvom sagen egentlig var blevet sag i bero, da han havde gjort opmærksom på deres fejl – det modtager Peter Rytter dog senere en undskyldning for.

- De gør mig samtidig opmærksom på, at jeg jo kan tage sagen i fogedretten, hvis jeg er uenig, siger Peter Rytter, der gør netop det, da han mener, sagen er principiel.

Center for Parkering i København sætter en advokat, der er ekspert på dette område, til at føre deres sag. Det involverer blandt andet sagsakter på over 100 sider. For dem er sagen også principiel - Den menige mand må ikke kunne underkende en parkeringsvagt.

Men dommeren tror på den 56-årige Peter Rytters fire vidner og p-billetten, som han stadig har, og vinder derfor sagen i byretten. I dag er han overrasket over, hvor langt man er villig til at gå, og hvor mange penge, man er villig til at ofre for at få de 500 kroner i p-bøde.

- Jeg kan sagtens forstå, hvis folk bare betaler, men her efterfølgende er det svært at få armene ned, siger Peter Rytter.

Center for Parkering kan stadig nå anke sagen til landsretten.