En kvinde blev forrige år erkæret død, viser kritik fra Patientklagenævnet. Da dødsattesten var skrevet, opdagede en sygeplejerske, at kvinden havde en registrerbar puls.

Tre søskende fik forrige år besked om, at deres mor var gået bort. Men moderen var slet ikke død. Hun trak stadig vejret, da hun fik dødsdommen. Det afslører kritikken en 38-årige læge har fået fra Patientklagenævnet over sagen, der er endt med, at han er havnet i sundhedsvæsenets gabestok, skriver Ekstra Bladet.

Hændelsen skete, da kvinden blev indlagt akut med et hjertestop. Der blev iværksat genoplivningsforsøg i ambulancen og på sygehuset, men tilsyneladende uden held.

De to døtre og en søn fik derfor besked om, at moderen nu var død, og lægen skrev en dødsattest og underskrev en tåseddel med dødstidspunktet. En sygeplejerske gik herefter i gang med at soignere 'liget' af moderen, men opdagede at patienten havde en registrerbar puls.

Moderen blev derfor i hast overført til medicinsk afdeling, og dagen efter var hun kontaktbar og kunne bevæge sig.- Det er fuldstændig uacceptabelt, at en læge fejlagtigt konstaterer, at en patient er død, siger Karsten Skawbo-Jensen, formand for Patientforeningen Danmark til Ekstra Bladet. - Tænk på den psykiske belastning, det har været for de pårørende, siger han.

Sagen er hentet fra sundhedsvæsenets gabestok, der er vokset betydeligt det seneste år. I 2007 havde Patientklagenævnet, Sundhedsstyrelsen og Tandlægenævnene i alt offentliggjort navnene på 83 sundhedspersoner, der havde begået fejl, mens 136 personer er lagt ud til skræk og varsel i 2008 - en stigning på over 63 procent.