Der bliver ikke sparet på pengene, når Danmarks næstrigeste kvinde, Lego-datteren Sofie Kirk Kristiansen, om kort tid skal flytte ind i et nyt jagtslot i Klelund Plantage, sydvest for Billund.

Tværtimod bruges der millioner af kroner på at virkeliggøre Sofies store drøm om et slot langt ude i naturen – et sted, hvor hun på særdeles præsentabel vis kan invitere f.eks. kronprinsparret Mary og Frederik sine nære venner.

Lige nu kæmper Lego-milliardæren for at få indhegnet 1.400 hektar af plantagen, så kronvildt i hundredvis kan boltre sig dér. De lokale jægere og naboer er modstandere af projektet. Men hvis Lego-datterens planer bliver realiseret, så vil hun kunne byde på jagtoplevelser, som lige er noget for de jagtinteresserede kongelige.

Meningen er, at man på eksklusiv vis skal kunne jagte kronvildt i nogenlunde samme målestok, som det sker på Lego-familiens jagtslot i Skotland.

LÆS OGSÅ
  • Mary og Frederik skal se paladset


Læs mere nedenfor

Vild luksus
For tiden har håndværkerne nok at gøre med at kæle for de fineste raffinementer, der vil kunne glæde den stenrige Lego-datter, hendes mand Christopher Kiær Thomsen og deres to døtre på to og fire år.

Rygterne på egnen løber stærkt. Der tales om, at dørgrebene har kostet omkring 10.000 kr. pr. stk. og at alene inventaret skal have kostet 12 mio. kr.

Der bliver tale om et drømmeslot, der allerede nu betegnes som en arkitektonisk perle, tegnet af de bedste arkitekter og bygget af de bedste håndværkere i de mest udsøgte materialer.

Bryllupsgave til 87 mio. kr.
Det var Sofies far, Kjeld Kirk Kristiansen, der købte den eksklusive plantage som en slags bryllupsgave til sin datter. Sælgeren var Dansk Sygeplejeråd, og købsprisen var 87 mio. kr.

Ud over de mange hektar plantage fulgte et gammelt, gulligt farvet jagtslot. Det er nu næste revet ned til grunden, hvorefter det nye, mondæne sort-hvide slot er bygget op. Ifølge Billed-Bladet løber moderniseringen op i 50 mio. kr.

Sofie Kirk Kristiansen og manden Christopher Kiær Thomsen får over 2.000 kvadratmeter at boltre sig på. Familien ventes at flytte ind i løbet af et par måneder – lige nu bor den unge familie nord for København.

Slottets hovedbygning har både pejsestuer, flere badeværelser, køkkener og kontorer. Det mest prangende skulle efter sigende være slottets private kæmpe bibliotek med egen balkon. Her kan Lego-arvingen stå og bladre i de mange bøger, mens hun kigger ud over den enorme have og omkransende plantage.

Haven skal indrettes med inspiration fra andre, gamle jagtslotte og bliver gennemført symmetrisk.

Eget slagteri
Sidebygningerne er ikke bygget endnu, men kommer til at indeholde flere garager, værksted, slagteri og kæmpe mødelokale med plads til 50 mennesker. Her er det mest ekstraordinære slottets egen hundekennel og hestestald.

Parret har ikke lyst til at afsløre detaljer om hverken slottet eller deres snarlige flytning over for B.T.

- Alt det vil vi gerne holde privat, det håber vi, at I vil respektere, lyder det fra Sofies mand, Christopher Kiær Thomsen.

Akacietræ og glaserede tegl
Huset er tegnet af arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen Architects, og de har knoklet for at få huset til at passe helt perfekt ind i de skønne omgivelser. Hele det enorme slot er. f.eks. beklædt med akacietræ for at give den helt rigtige majestætiske stemning og stil, så det passer til jagtkulturen og skoven. Hovedbygningens tag er matglaserede sorte tegl.

Hverken arkitekter eller de rådgivende ingeniører må fortælle nærmere om prestigebyggeriet i den jyske plantage.

- Vi har lovet Sofie, at vi ikke siger noget, siger Flemming Jakobsen fra ingeniørfirmaet Hundsbæk og Henriksen A/S.