Kjeld Kirk Kristiansens formue er vokset fra 13 til 21 milliarder - dollars.

146.000.000.000.

Eller 146 milliarder kroner. Så meget er Danmarks rigeste mand, Kjeld Kirk Kristiansen, god for.

Det skriver Forbes i deres netop offentliggjorte liste over verdens rigeste mennesker anno 2017, hvor han er placeret på 35. pladsen.

Sidste år var han nummer 65, så han er altså kravlet 30 pladser op ad listen.

Året før, i 2015, var han helt nede på 129. pladsen.

LEGO-ejerens formue var sidste år opgjort til 13,1 milliarder dollars, men er på grund af LEGOs kæmpe succes vokset til 21,1 milliarder dollars i år.

Dermed overhaler Kjeld Kirk Kristiansen personer som H&M-ejeren Stefan Persson, som må tage til takke med en 42. plads på listen over verdens rigeste med sine sølle 19,6 milliarder dollars.

Det kommer ikke som noget chok, at LEGO har haft rekordsalg, for der er blot steget og steget gennem flere år.

Kjeld Kirk Kristiansen og hans tre børn ejer i fællesskab 75 procent af Lego.

Ud over Lego har familien også det private investeringsselskab Kirkbi A/S, hvor en stor del af pengene fra Legos overskud havner. Og gennem selskabet investerer familien i forskellige andre aktiviteter, som blandt andet Matas, ISS, Falck, forlystelsesparken Merlin Entertainments samt dyre ejendomme.

Det har BT tidligere skrevet.

Der er langt ned til den næstrigeste dansker på Forbes' milliardærliste. På 226. pladsen finder vi Bestseller-milliardæren Anders Holch Povlsen med en formue på 6,3 milliarder dollars.

Listen toppes af Microsoft-grundlæggeren Bill Gates, der er god for solide 86 milliarder dollars.

Facebook-stifteren Mark Zuckerberg er efter firmaets børsnotering også blevet en holden herre, og han ligger i år nummer fem med en formue på 56 milliarder dollars.