Lyt til artiklen

Mens vi andre bliver forpustede ved at cykle til bageren (i modvind), snupper Lars Nielsen fra Hobro lige et par kontinenter uden at kry. Den 45-årige nordjyske eventyrer varmer i disse dage op til sit livs cykeltur: 20.000 km på 121 dage, fra Kap Horn på Sydamerikas sydspids til Ishavet ved Alaska.

Til den fire måneder lange tur medbringer Lars Nielsen 25 kilos oppakning på jernhesten: mad, værktøj, vand og rene underbukser samt et regnslag.

Han glæder sig til kraftanstrengelsen:

"Jeg forventer at møde utroligt mange sjove og gæstfrie mennesker og nogle fantastiske naturoplevelser," siger han.

Lars Nielsen har cyklet i 21 år. Tidligere har han bl.a. taget turen på tværs af Australien, New Zeeland og USA. I Death Valley, USA, oplevede han for hidtil eneste gang at kollapse efter syv timer i ufattelig varme.

"Men flinke mennesker hjalp mig, så næste dag var jeg parat til at fortsætte," lyder det tørt fra ham.

Han har arbejdet som slagteriarbejder det meste af sit liv, men skiftede for halvandet år siden til et nyt job som servicemedarbejder ved et rensningsanlæg. Al fritiden går med at cykle:

I gennemsnit 25.000-30.000 km om året.

"Jeg er alene og har kun mig selv at tage hensyn til. Med en kone var det nok ikke gået. Jeg cykler også altid alene, så har jeg ikke nogen at blive uvenner med.

Og ensom bliver man aldrig. Folk har altid taget godt imod mig, alle steder på kloden."

Turen løber op i 70.000 kr. Men som Lars Nielsen forklarer: "Jeg er nærig og har et par gode sponsorer i ryggen, bl.a. min arbejdsplads, som har lovet, at jobbet stadig er mit, når jeg vender tilbage til Hobro til sommer".