Landsholds-spillerne og træner Morten Olsen boykottede den danske presse efter miraklet i Lissabon.

SE VIDEO: LANDSHOLDSSPILLERNE ER TAVSE

Det danske fodboldlandshold boykotter den danske presse. Det stod klart efter onsdagens sejr over Portugal. Efter kampen ville ingen af spillerne udtale sig til et pressekorps, som havde ventet i usædvanlig lang tid.

LÆS OGSÅ: DET STARTEDE ALLEREDE I MANDAGS

- Vi har valgt at dele triumfen med tilhængerne, lød den korte pressemeddelelser, som ifølge TV3’s Carsten Werge blev læst op for pressen som den eneste begrundelse for at spillerne og landstræner Morten Olsen valgte ikke at stille op til pressemøde.

DEBAT: SKAL LANDSHOLDET TALE MED PRESSEN?

- Jeg forstår ikke reaktionen, og jeg synes det er meget underligt. Der må være nogen, der har en helt forkert opfattelse af virkeligheden, sagde den tidligere FCK-boss Niels Chr. Holmstrøm i TV3 efter kampen.- Jeg synes, det virker vanvittigt. Det er jo fuldstændig vanvittigt vi skal stå og snakke politik efter landsholdet har leveret sådan et resultat, sagde TV3-vært Peter Schmeichel.

LÆS OGSÅ: DANMARK SLOG PORTUGAL

- Det er en virkelig skidt beslutning, sagde Preben Elkjær.I stedet lød beskeden fra spillerne at 'de ville være til rådighed for pressen i morgen' (i dag, red.).

DBU's generalsekretær, Jim Stjerne Hansen, var efter presseboykotten gik i gang onsdag aften ked af situationen:

- Det her er spillernes beslutning. Jeg synes det er en uheldig situation, men jeg kan ikke tvinge nogen til at udtale sig. Jeg tror og håber på, at vi kommer videre på en fornuftig måde, sagde Jim Stjerne Hansen til TV2's reporter.

Da spillerne torsdag morgen landede i Københavns Lufthavn, ville de stadig ikke tale med de danske journalister. Og ifølge TV2's reporter var stemningen i flyet på vej hjem noget trykket efter udebanesejren.

- Sådan plejer det ikke at være, mener reporteren, som har rejst med landsholdet i flere år.

Det er mandag morgen uklart, hvornår de danske landsholdsspillere igen vil sige noget til pressen. Det er heller ikke klart, hvad det præcist er, som har udløst presseboykotten.

SE OGSÅ SPILLERNES KARATERER HER